Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kansanedustaja Jouni Kotiahon (ps.) mielipidekirjoitus (KSML 4.7.) sisälsi monta virheellistä väittämää.

Kotiahon mukaan rasismia ei Suomessa tavata käytännössä lainkaan. Ilmaisu kaipaa tarkennusta: Hän ei ole kokenut rasismia. Se ei tarkoita sitä, että rasismia ei olisi. Mitä jos kuuntelisimme kokemusasiantuntijoita?

 

Kotiaho valittaa natsi- ja rasistikirveen viuhumisesta, vaikka ”oikeita natsiaatteen kannattajia lienee Suomessa kahden käden sormilla laskettava määrä”. Uusfasistisen Suomen Sisun jäseniä on eduskunnassa jo yhden käden sormet, kaikki perussuomalaisia.

Kotiaho myös riemuitsee, että eduskunnan määrävähemmistö ei murtanut puoluetoveri Juha Mäenpään syytesuojaa. Kotiahon mielestä se tarkoittaa syyttömyysolettamaan nojaten, että Mäenpää on syytön.

Syyllisyyttä tai syyttömyyttähän ei nyt päästy vahvistamaan. Sen sijaan Mäenpää on ikuisesti epäilty.

Minulle on kerrottu, että pohjalaiset ovat suoria ja rehellisiä. Mäenpää ei sellainen ole. Hän heitti vieraslajikommentinsa tieten ja laskelmoiden, ja kohun noustua hän vetäytyy tarkoitusperistä luihusti irti.

 

Kotiaho ei voi puhua maahanmuuttajista lisäämättä sanan eteen epiteettiä ”haitta-”. Lisäksi hän posauttaa suurliioittelun: Maahanmuuttovirasto lakkautti Jämsän vastaanottokeskuksen, koska paikalliset persut ovat sitä jo kauan vaatineet.

No ei. Maahanmuuttovirasto lakkauttaa Jämsän vokin ja noin kymmenen muuta vokkia, koska turvapaikanhakijoita ei ole viime aikoina juuri tullut.

Kotiahon väitteen totuusarvo on sama, kuin jos hän väittäisi seuraavaa: Jos persut eivät sinnikkäästi olisi vaatineet, että hallituksen pitää hommata meille kesä, Suomessa olisi ikitalvi. Persut ja terävä oppositiopolitiikka saivat Marinin taipumaan.

Kaarina Heiskanen

tiedottaja (eläkkeellä)

Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

LyhyetLyhyetHyvä H. Susiluoma 4.8. Vesiskoottereita ei ilmeisesti koske myöskään Jyväsjärven nopeusrajoitukset.

Osuuspankin fuusio oli torjuttava

LyhyetLyhyetHippos-hankkeen kaatuminen uhkaa jo teatterin ja päiväkotien remonttia! Hah!Käärmettä pyssyyn

Lyhyet

Lyhyet

Suomen uusin ja rumin?

Seniorikortin hankala uudistus

Saksa jyrää Euroopassa!

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.