Kantamme laajakaistahankkeeseen

Perussuomalaisten tavoitteisiin kuuluu pitää Suomi asuttuna etelästä pohjoiseen ja idästä länteen. Me huolehdimme niistä kansalaisryhmistä, jotka vanhat puolueet ja jopa ammattiyhdistysliike ovat unohtaneet. Näitä kansalaisryhmiä ovat mm. lapsiperheet, eläkeläiset, työttömät, pien- ja perheyrittäjät sekä maa- ja metsätalouselinkeinon harjoittajat.

Tämän tiedostaen ihmettelemme eräiden puolueemme jäsenten ja varsinkin valtuutettujen näkemystä ja kantaa ns. laajakaista-asiassa. Demokratiassa saa olla erimieltä, mutta demokratiassakin pitää nähdä ”metsä puilta”. Omaan kantaan jumiutuminen ei aina ole järkevää, varsinkin jos valtuuston selkeä enemmistö on toista mieltä.

Valtuutetun juridinen vastuu päättyy, kun hän vastustaa asiaa valtuustossa ja äänestää oman näkemyksensä mukaisesti. Eriävän mielipiteen laittaminen kokouksen pöytäkirjaan on riittävä dokumentti kertomaan kuntalaisille, että ”enemmistö on väärässä”.

Toivomme, että ne jäsenemme, jotka eivät ole tyytyneet edellä esittämiimme ratkaisuihin, vetävät valituksensa pois hallinto-oikeudesta. Tällöin yhteiskuntarauha palautuu ja kunnat sekä sadat kuntalaiset eivät menetä tekemiään panostuksia laajakaistahankkeseen. Lisäksi korostamme, että luvattu EU- tuki happanee, ellei töitä käynnistetä ohjeistuksen mukaisesti.

Teuvo Hakkarainen

kansanedustaja (ps.)

talousvaliokunnan jäsen

Viitasaari

Kauko Tuupainen

kansanedustaja (ps.)

valtiovarainvaliokunnan jäsen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.