Kantamme laajakaistahankkeeseen

Perussuomalaisten tavoitteisiin kuuluu pitää Suomi asuttuna etelästä pohjoiseen ja idästä länteen. Me huolehdimme niistä kansalaisryhmistä, jotka vanhat puolueet ja jopa ammattiyhdistysliike ovat unohtaneet. Näitä kansalaisryhmiä ovat mm. lapsiperheet, eläkeläiset, työttömät, pien- ja perheyrittäjät sekä maa- ja metsätalouselinkeinon harjoittajat.

Tämän tiedostaen ihmettelemme eräiden puolueemme jäsenten ja varsinkin valtuutettujen näkemystä ja kantaa ns. laajakaista-asiassa. Demokratiassa saa olla erimieltä, mutta demokratiassakin pitää nähdä ”metsä puilta”. Omaan kantaan jumiutuminen ei aina ole järkevää, varsinkin jos valtuuston selkeä enemmistö on toista mieltä.

Valtuutetun juridinen vastuu päättyy, kun hän vastustaa asiaa valtuustossa ja äänestää oman näkemyksensä mukaisesti. Eriävän mielipiteen laittaminen kokouksen pöytäkirjaan on riittävä dokumentti kertomaan kuntalaisille, että ”enemmistö on väärässä”.

Toivomme, että ne jäsenemme, jotka eivät ole tyytyneet edellä esittämiimme ratkaisuihin, vetävät valituksensa pois hallinto-oikeudesta. Tällöin yhteiskuntarauha palautuu ja kunnat sekä sadat kuntalaiset eivät menetä tekemiään panostuksia laajakaistahankkeseen. Lisäksi korostamme, että luvattu EU- tuki happanee, ellei töitä käynnistetä ohjeistuksen mukaisesti.

Teuvo Hakkarainen

kansanedustaja (ps.)

talousvaliokunnan jäsen

Viitasaari

Kauko Tuupainen

kansanedustaja (ps.)

valtiovarainvaliokunnan jäsen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Metsiä älköön hävitettäkö

Raskaussyrjintää on kunnissa yhä aivan liikaa

Pyöriä nuorille vai kuljetusapua vanhuksille?

Miksi päättäjiä ei kiinnosta tieteellinen tieto metsistä?

Akkujen metallit kaupan

Kaupunkipyörät ovat osa ketterän kestävää liikkumista

Suomipop, pyörätuolit ja taksien kyydit

Valvonta on yhteistyötä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.