Karppaus myy

Ihmiset ovat ottaneet liian tosissaan ruokailuneuvot, kun ovat ryhtyneet karppaajiksi. Vain vihanneksilla ja salaateilla pitäisi tulla ravituksi ja tavoittaa terveellinen elämäntapa.

Meidän suomalaisten ikiaikainen, hyväksi havaittu peruna pitäisi jättää kokonaan pois ruokavaliosta. Ainakin meidän vanhempien ihmisten tärkein ruokalaji peruna puuttuisi pöydästä kokonaan. Itsestäni tuntuu, että ilman perunaa pöydästä puuttuu oleellinen ja tärkein.

Olipa kyse ruuasta tai vaattteista, nuoret ihmiset ovat ensimmäisten joukossa höynähtäneet uuteen, vaikka se vanha olisi taattua ja luotettavaa. Mainonta on nykyään keino saada ihmiset ostamaan mitä vaan, varsinkin kun on nuorista kysymys.

Tohtori Matti Tolonen on yksi tämän karppauksen isä, mutta ei hänkään sitä tarkoittanut, että perunan syönti pitäisi kokonaanlopettaa.

Minulla ei ole ylipaino-ongelmia. Kysyin Toloselta radion haastatteluohjelmassa, pitääkö minunkin välttää perunaa ja muuta sellaista, joka kehittää ihmiseen turhia lihottavia kaloreita. Hän vastasi, että ei välttämättä, jos ei ole ylipainoa eikä ole todettu muita terveydellisiä syitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.