Karstula ajautui sopuvaaleihin

Keskisuomalaisessa (11.11.) Lasse Kangas kirjoitti Karstulan, Kyyjärven ja Multian seurakuntien sopuvaaleista. Karstulan seurakunnassa haluttiin tehdä töitä ehdokkaiden, myös nuorten, löytämiseksi tämän syksyn seurakuntavaaleihin, koska seurakuntalaisilla on hyvin muistissa vuoden 2006 seurakuntavaalit. Silloin oli tarkoitus saada aikaan vaalit, mutta kuinka kävikään: ehdokaslistoissa oli vain 18 nimeä ja valittavia valtuutettuja 19 henkilöä. Näin vaaleista tuli vuoanna 2006 sopuvaalit vajaalla valtuutettujen lukumäärällä ilman yhtäkään varavaltuutettua.

Pitkin vuotta on käyty keskusteluja ja tehty töitä ehdokkaiden saamiseksi seurakuntavaaleihin. Itse tiedustelin ja yritin houkutella ehdokkaaksi yli 20 henkilöä, mukana nuoria, päättämään siitä, miten seurakunnan toimintaa kehitetään, mitkä asiat ovat tärkeitä jne. Samoin tiedän monen muun kysyneen useilta henkilöiltä suostumusta ehdokkuuteen. Kun loppukesällä ja alkusyksyllä ehdokkaiden etsintä oli ajankohtainen, ei kirkko ollut mediassa esillä.

Vaalilautakunnan kokouksessa, jossa käsiteltiin kolmen valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat ja ehdokaslistat, emme todellakaan ennakkoon tienneet ehdokkaiden lukumäärää, vaan se selvisi kokouksessa.

Karstulassa ei ole suunniteltu eikä sovittu sopuvaaleista. Valitettavasti vaaleista tuli sopuvaalit, kun kolmessa listassa ehdokkaita oli yhteensä 19 ja valittavia valtuutettuja on samoin 19. Vuoden 2006 tilanne toistui.

Nyt, kun kirkko on ollut ns. homoillan jälkeen koko ajan mediassa ja ennakkoäänestys oli vilkasta, ovat myös täällä jotkut todenneet, että nyt pitäisi olla vaalit. Minustakin olisi ollut kiinnostavaa käydä vaalit ja esimerkiksi nähdä, nouseeko Karstulan seurakunnan äänestysprosentti ja käyttävätkö nuoret äänioikeuttaan.

Mutta Karstulan seurakunta aloittaa uuden toimintakauden 19 jäsenen kirkkovaltuustolla, jossa on 13 uutta jäsentä. Toivon, että kaikki seurakuntalaiset ovat aktiivisia ja pitävät yhteyttä kirkkovaltuutettuihin.

RITVA HILTUNEN kirkkovaltuuston pj, vaalilautakunnan pj, Karstula

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Kaupunkipyörät ovat osa joukkoliikennettä

Avoimen väylä yliopistoon uhkaa maksutonta koulutusta

Luonnonkukkia Jyväskylän viheralueille

Lyhyet

Britannian pääministeri kokeilee rajoja

Ihmisen erityislaatu, onko sitä?

Lyhyet

Veikkaus viimein havainnut ongelmat

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.