Karua kertomaa kaupungistamme

Jyväskylä on viime vuosina kehittynyt voimakkaasti ja suotuisia kehitysnäkymiä on. Operatiivista toimintaa säädellään eri laeilla ja säännöillä. Miten tässä onnistuttiin vuonna 2016?

Kaupungin tilintarkastajat ja valtuuston asettama tarkastuslautakunta ovat tehneet tarkastuskertomukset em. vuodelta. Tarkastuksissa on tullut esille asioita, joissa on poikettu mm. hankintalain, hallintosäännön ja hyvän hallintotavan mukaisista säännöksistä. Raportit löytyvät netistä. Seuraavassa muutama esimerkki.

Yli kahden miljoonan tappiota ns. asfalttikartelliasiassa ei oltu käsitelty kaupunginhallituksessa ja tieto puuttui tilinpäätöksen liitteistä. Yritettiinkö tappio salata?

Kaupungin kirjanpitoon on kirjattu sinne kuulumattomia ostolaskuja. Liikelaitoksen johtaja ylittää sadoilla tuhansilla euroilla hankintarajansa. Jne, jne.

Uudella, 1.6. aloittaneella valtuustolla on melkoinen urakka edessään. Valtuutettujen kannattaa käydä tilintarkastajien kertomukset läpi ja pyytää selvitykset puutteisiin – ja ottaa opiksi. Uusille valtuutetuille tämä käy perehdytyksestä kunnan arkipäivään. Viranhaltijoiden tulee käydä raportit läpi erityisen huolella.

Kari Halttunen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Uutissuomalaisen debatti: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle, varoittaa Risto Murto – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille

Lyhyet

Lyhyet

Seurakunnat hoitavat kyllä metsiään

Puistokadun pyörä- reitit turvallisiksi

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Pilataanko nyt Päijänteen kulttuurimaisemat?

Miten ostan junalipun pyörätuoli- paikalle?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.