Katteettomat lupaukset ovat populismia

Kokoomuksen puoluekokouksessa Jyväskylässä puolueenjohtaja Jyrki Katainen haukkui perusteellisesti populismin. Katainen ei hyväksy ihmisten sumuttamista ja hän vakuutti, että kokoomus toimii rehellisesti.

Ennen Suur-Jyväskylän syntyä kaupungin ylin virkamiesjohto ja poliittinen johto vakuuttivat kuntalaisille, että palvelut säilyisivät uudessa Jyväskylässäkin ennallaan ja osittain jopa paranisivat. Lupaajien joukossa oli myös kokoomukselaista kaupungin ylintä johtoa. Tuolloin esimerkkinä hyvästä kuntaliitoksesta mainittiin Säynätsalo, jonka lähi- ja terveyspalvelut toimivat hyvin aikaisemmasta kuntaliitoksesta huolimatta ja näin piti olla jatkossakin. Säynätsalo liittyi Jyväskylään 1993. Suur Jyväskylän synnyttyä nämä lupaukset eivät ole pitäneet.

Uudessa Jyväskylässä lähipalveluita on lopetettu monin paikoin. Useita lähikirjastoja on lopetuslistalla. Asukasyhdistykset keräävät Säynätsalossa parhaillaan nimiä adressiin lakkautusuhan alla olevan terveysaseman puolesta. Myös Keljonkankaan neuvolan ja hammashoitolan palveluita suunnitellaan siirrettäväksi ydinkeskustaan. Samoin Halssilan neuvolan toiminnat ovat vaarassa.

Eikö katteettomat kuntaliitoslupaukset ole ihmisten sumuttamista ja pahinta populismia? Vaaleissa kokoomus lupaa turvata kansalaisten lähipalvelut ja kaikkea muuta hyvää, mutta esimerkiksi Jyväskylän päättävissä elimissä kokoomukselaiset ovat eniten esittämässä ja puoltamassa kuntalaisiin kohdistuvia leikkauksia. Tämän on voinut jokainen päätöksiä seuraava todeta.

UNTO PYNNÖNEN Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Etusijalle lapset ja nuoret

Lukijan kuva

Lukijan kuva

Honkonen ja keskusta ovat unohtaneet suomalaiset

Opiskeluhuollon kysyntä kasvaa

Wallinheimon kirstu on pohjaton

Miksi nuori haluaisi äänestää vaaleissa?

Henkilöittäminen on ovela ja suosittu sumutuskeino

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.