Kauppapalvelut keskussairaalaan

Keski-Suomessa ja Jyväskylässä on käynnissä yksi maakuntamme suurimpia julkisia rakennushankkeita eli uuden keskussairaalan suunnittelu ja rakentaminen.

Kun tällaista suurta hanketta on päätetty lähteä viemään eteenpäin, on siitä syytä ottaa irti kaikki hyödyt joilla asiakkaiden palveluita voidaan parantaa. Tätä ainakin sopii toivoa, kun investoinnin kustannukset liikkuvat sadoissa miljoonissa euroissa. Valtakunnan hallitus on parhaillaan vapauttamassa kauppojen aukioloaikoja sekä purkamassa tarpeettomia yritystoiminnan esteitä.

Tämä erinomainen linjaus tukee mahdollisuutta sijoittaa asiakkaiden tarvitsemia yksityisiä palveluita myös tuleviin uuden sairaalan tiloihin, mikäli tilaratkaisu sen sallii. Tällaisia palveluita voivat olla esimerkiksi kauppa- ja parturipalvelut.

Pidän luontevana, että aukioloajoiltaan juuri 24/7-toimivalle ja elintarvikkeita myyvälle yksityiselle yritykselle olisi kysyntää keskussairaalan yhteydessä.

Sairaalassa liikkuu satunnaisiin kellonaikoihin hyvien yhteyksien varrella suuria väkimääriä asiakkaiden ja henkilökunnan muodossa, unohtamatta lähialueen asukkaita. Kaupallisesti ajatellen tämä tarkoittaa merkittäviä asiakasvirtoja.

Tarjotaan siis paras mahdollinen uuden sukupolven sairaala myös asiakkaiden monipuolisten palveluiden ja valinnanvapauden muodossa.

Jaakko Selin

kaupunginvaltuutettu (kok.)

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tieto suojaa nuorta

Pelkodemokratiaa

Lyhyet

Jyväskylään tulee uusi kirjallisuus- tapahtuma

Lyhyet

Kouluihin enemmän kulttuurielämyksiä!

Väärin kohdennetut säästöt

Soteuudistuksen palattava juurilleen

Lyhyet

Kirjakarkki on kiva palkka

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.