Kaupungin on säilytettävä Huhtasuon kylätoimisto

Huhtasuon kylätoimiston jatkoon ei näytä löytyvän ratkaisua. Huhtasuolla on odotettu nyt jo lähes vuosi kaupungin vastausta. n Kylätoimisto on alueen kansalaistoiminnan keskus ja monipuolinen palvelujen tarjoaja asukkaille. Tästä huolimatta odotamme edelleen kaupungin päätöstä taloudellisesta tuesta.

Kaupunginhallitus päätti 18. kesäkuuta, että innovaatiopalveluissa kootaan työryhmä tekemään esitys kylätalotoiminnan tukemiseksi. Esitys on tehty, mutta missähän vaiheessa se saada kaupunginhallituksen asialistalle?

Huhtasuon kylätoimisto ei ole ainut kaupungin alueen kylätaloista, joka palvelee asukkaitaan monin eri tavoin. Mutta koska nimenomaan Huhtasuon erityispiirteet nousevat selkeästi esiin kaupungin hyvinvointiraportissa, olisi päätös Huhtasuon hyväksi saatava mahdollisimman pian.

Alueen asukkaat ihmettelevät, miksi tätä asiaa edelleen pyöritellään.

Innovaatiopalveluiden esityksessä ehdotetaan kylätalotoiminnan tukemiseen erityistä budjettia, josta kylätalot voisivat hakea avustusta kaksi kertaa vuodessa. Budjetointi käynnistyisi keväällä 2013, joka ainakin Huhtasuon kylätoimiston näkökulmasta on aivan liian myöhään.

Miksi Jyväskylä antaa matalan kynnyksen palvelujen, asuinalueiden kohtaamispaikkojen ja toimivien toimintamallien valua hukkaan? Onko kaupungilla varaa siihen, että alueiden sosiaaliset tukiverkostot heikkenevät ja asukkaat pakotetaan keskustaan?

Huhtasuon Kylätoimistossa jaksetaan edelleen toivoa, että kaupunki ottaa kopin tässä tilanteessa ja tekee pikaisen päätöksen Huhtasuon hyväksi. Huhtasuolla osataan ja yritetään ja sitä meininkiä kaupunginkin tulisi tukea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

Lyhyet 15.7.

Lyhyet 15.7.

Syrjäytyminen juurihoitoon

Hyönteiskato voi iskeä ihmiskuntaan todella nopeasti

Rakkaan läheisen lähtö on aina iso muutos

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.