Kaupunginjohto Nokian lähdöstä vastuuseen

Jyväskylän pysäytti tieto Nokian ilmoituksesta lähteä kaupungista vuoden loppuun mennessä. Kaupunki, Jyväskylän yliopisto ja monet muut tahot ovat tehneet laajalti työtä toisaalta Nokian saamiseksi kaupunkiin ja sen täällä pitämiseksi. Nokian kanssa on koettu tehtävän yhteistyötä.

Tieto tuli yllätyksenä tavalliselle kaupunkilaiselle. Jos se oli yllätys myös kaupunginjohdolle, niin se kertoo yhteistyökyvyn ja tilannetajun puutteesta. Kaupunginjohtaja Andersson Keskisuomalaisessa vielä 11.2. linjaa, että kaupunki investoi tänä vuonna rakentamiseen kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna. Kaupungin yhteisöveron tuotto Nokian lähdön myötä romahtaa.

Nokian noin 350 henkilöä saa lähteä. Yksikön sulkeminen vaikuttaa välittömästi pariin sataan muuhun ja varovaisestikin arvioiden työttömäksi joutuu kaksinkertainen määrä.

Nyt kyse on nuorista ja koulutetusta työvoimasta ja kaupungin kannalta parhaista veronmaksajista. Koulutetuista, työllistetyistä ja hyvin palkatuista lapsiperheistä sekä myös kansainvälisestä osaamisesta ja innovaatiosta.

Tieto Nokian lähdöstä tuli Keski-Suomen ja Jyväskylän alueen yrittäjille vasta pidetyn yrittäjäjuhlan jälkeen. Oliko jossakin sen verran tyylitajua, että uutista ei viikkoa sitten uutisoitu? Tuskinpa niin.

Tilanne on synkkä. Ei eniten keskisuomalaiselle yrittäjäilmapiirille, vaan ennen muuta niille lukuisille nuorille perheille, jotka ovat Nokiaan luottaneet ja kotinsa Jyväskylään perustaneet. Mitä lapsiperheen kodissa nyt mietitään, kun asuntovelkaa on 25 vuotta ja velkapääomaa yli 200 000 ja molemmat vanhemmat menettävät työpaikan?

Kaupunginjohtaja Andersson. Kettunen toi Nokian tänne. Te annoitte sen lähteä. Kaupunki joutunee turvautumaan lomautuksiin. Sitä ennen lienee johtopäätösten aika. Olette saanut huomiota suuresta palkastanne. Kaupunkilaisena rohkenen odottaa, että ilmoitatte erostanne. Uskottavuutta Teillä ei enää ole.

OLLI SANTANEN asianajaja, varatuomari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mutkat suoriksi ja valtio käräjille

Suomi on konkurssissa

Perämäen teksti avasi silmät

Lyhyet: Omaistani nimiteltiin ”tirlittaniksi"

Mielipide: Pitääkö Jyväskylän maksaa Etelä-Suomen ratasuunnittelua?

Mielipide: ETK pelottelee taas

Mielipide: Myös luonnon eläinten elämä on tärkeä ja arvokas

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.