Kaupunki rahastaa parkkisakoilla

Tuulilasiini oli ilmestynyt parkkisakko Jyväskylän keskustassa. Soitin pysäköinninvalvontaan, koska mielestäni en ollut pysäköinyt autoani virheellisesti. Olin jättänyt autoni samalle paikalle parin vuoden ajan aina silloin tällöin.

Paikka olikin kuulemma keskustan pysäköintikieltoalueella. Ihmettelin, miksi korttelin alkuun ei voitu asettaa merkkiä, sen olisi tajunnut paremmin. Olisi kuulemma liikennemerkkiviidakko, jos niin merkittäisiin.

Tiessä näkyivät vielä paikan "ääriviivat" maalattuina, joten ei tullut edes mieleen että se voisi olla sakkopaikka, koska kieltomerkki puuttui.

Kaupunki on keksinyt hyvän tavan rahastaa autoilijoita: kielletään pysäköinti ennen sallituilla paikoilla eikä ilmoiteta siitä riittävästi. Aina tulee joku, joka vanhasta muistista ajaa autonsa samalle paikalle kuin ennenkin. Jonkin aikaa jaettiin kuulemma vain huomautuksia, mutta eipä sattunut kohdalleni.

Viime vuonna ihmettelin, miksi Jyväskylä juhlii ei-pyöreitä syntymäpäiviään niin juhlavasti. Nyt ylpeydellä ajattelen, että olen ulkopaikkakuntalaisena osallistunut niiden kustannuksiin.

MIKKO LAMPINEN Muurame

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 26.5.

Suomi on ilmastorikollinen

Metsäteollisuuden talousmetsät eivät sovellu luontoretkeilijöille

Luonnon hävityksen kauhu odottaa meitäkin Laukaassa

Onko masentunut ihminen sairas?

Lyhyet 25.5.

Koulussa huomio perustaitoihin

Alle 18-vuotiaan työllistäminen on vastuullinen teko

Hallitusohjelmaan kansallinen talous- taidon ohjelma

Sain hyvää palvelua

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.