Kehitystä ympäristöasioihin Saarijärvellä

Se, miten turvataan puhdas elinympäristö ja varmistetaan järkevä maankäyttö sekä toimiva kaavoitus, on tämän päivän kysymys. Hyviä asioita on tehty kunnassamme, mutta paljon on vielä tekemistä.

Lähtökohtana korostaisin yksinkertaista ja motivoivaa lupakäytäntöä.

”On kotiintulon aika” myös siltä osin, että kannustetaan muuttamaan vapaa-ajan asuntoja ympärivuotiseen käyttöön sopiviksi ja sen myötä ohjataan muuttoliikettä oikeaan suuntaan. Veronmaksukykyisiä paluumuuttajia tulisi houkutella rakentamalla heille toivottuja, laadukkaita rivi- ja kerrostaloasuntoja keskustan rantamaisemiin.

Tukea antava, kannustava ja ystävällinen sekä palvelualtis viranhaltija on näissäkin asioissa merkittävä käyntikortti.

Rakentajan ikä ei voi olla este uudisrakentamiselle, eikä myöskään vanhan korjaamiselle. Saarijärvellä on myös omaleimaista rakennuskulttuuria, jota on erityisesti vaalittava ja pidettävä silmällä.

Puhdas vesi ja vesistöt on elinehto, joka antaa selkänojaa myös järkevälle maankäytölle ja kaavoitukselle. Surullista katsoa, kun ranta-asukkaat, kalastajat ja leiriytyjät tarpovat turveliejussa vesistöjemme rannoilla.

Olen pitkään seurannut muutoksia järviveden laadussa mökkirannassamme Pylkönmäellä. Puheista ja lupauksista on siirryttävä tekoihin vesistöjemme puolesta.

Kontrolloivasta, määräilevästä ja ahdistavasta toiminnasta on luovuttava. Kannustavalla ja myönteisellä yhteistyöllä kohti puhdasta ja tervettä elinympäristöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.