Kehitysyhteistyötä ruohonjuuritasolla

Eduskunnan kehityspoliittisen toimikunnan puheenjohtaja Aila Paloniemi kertoi (KSML 3.5.2018) Suomen kahdeksasta kehitysyhteistyön maaohjelmasta. Yksi maaohjelmista suuntautuu Nepaliin.

Suomessa tehdään kehitysyhteistyötä maailman köyhimpien valtioiden kanssa. Valtio on tosin leikannut roimasti kehitysyhteistyön rahoja.Määrärahat ovat 0,38% bruttokansantulosta. YK suosittaa sen olevan 0,7% BKTL:sta.

Maaohjelmien lisäksi myös järjestöt tekevät kehitysyhteistyötä.Suurin osa kehitysyhteistyötä tekevistä järjestöistä toimii pääkaupunkiseudulla. Kehitys- ja kulttuuriyhdistys Aurora Borealis ry on yksi harvoista jyväskyläläisistä kehitysyhteistyöjärjestöistä. Aurora Borealis tukee Nepalissa nuorten korkeakouluopintoja sekä maanjäristyksen jälkeistä jälleenrakennusta Bholungin kylässä.

Paloniemi kertoi: ”Meidät suomalaiset otettiin kylissä vastaan hienoin juhlallisuuksin, tanssien ja puheita pitäen.” Samanlaista vieraanvaraisuutta olemme kohdanneet myös me monitorointimatkallamme. Valtion ei tulisi unohtaa ruohonjuuritason kehitysyhteistyötä tekeviä kansalaisjärjestöjä eikä tehdä lisää leikkauksia.

Antti Rajala

puheenjohtaja, kehitys- ja kulttuuriyhdistys Aurora Borealis ry

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Maanpuolustuksen oltava uskottavaa

Maamme kuntataloudet yskivät nyt huolestuttavasti

Lyhyet

Lyhyet

Älä hanki lemmikkiä, jos et voi huolehtia siitä

Lyhyet

Lyhyet

Hoitajamitoitus etenee luvatusti

Kutsuntoja pitäisi kehittää tarkastelupisteeksi

Seppälän Prismaan on tulossa lisää penkkejä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.