Kepu liberaaliryhmän linjoilla?

Ministeri Vehviläinen paheksui Keskisuomalaisen verkkosivuilla 4.6.2009 SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen oikeaa toteamusta siitä, että suurten ryhmien välillä tehdään merkittävimmät poliittiset valinnat Euroopan parlamentissa.

Vehviläinen mainostaa liberaaliryhmän olevan kolmanneksi suurin, josta on noussut merkittäviä vaikuttajia. Valitettavan vähän keskustalaiset ovat halunneet keskustella eurooppalaisen viiteryhmänsä poliittisista kannoista.

Kuinka esimerkiksi Vehviläinen ja muut keskustalaiset suhtautuvat liberaaliryhmän kantoihin maataloustukien alasajosta, kannabiksen laillistamisesta ja eutanasian sallimisesta? Ovatko keskustalaiset eurovaaliehdokkaat näiden linjausten takana?

On ymmärrettävää, että Keskustan asema eurooppalaisessa kentässä on tukala, kun oikeaa viiteryhmää ei tahdo löytyä. Ääniä pitäisi kerätä, mutta Keskusta ei tunnu tietävän, minkälaisten tavoitteiden puolesta. Omaa paikkaa Euroopassa ei ole löytynyt. Puheenjohtaja Urpilaisen toteamuksen oikeellisuuden todistaakin parhaiten juuri Vehviläisen kiivas reagointi asiaan.

Susanna Huovinen, Kansanedustaja (sd.), Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Arjen taitoja kouluopetukseen

Hyviä kohtaamisia maahanmuuttajien kanssa

Koulu on tuuliajolla, koska kukaan ei johda uudistusta

Ohdakepehonen. Kuva: Sirpa Jyske

Lukijan kuvatHaarapääskyt. Kuva: Tarja Kouvo

Vihreiden ja keskustan nuoret ottamassa eläkeläisiltä

Nokkosperhonen. Kuva: Maarit Siitonen

Eläkeläiset, pysykää eläkkeellä!

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.