Keski-Suomen kauppakamari remonttiin

Keskisuomalaisessa käsiteltiin toimitusjohtaja Arto Tiitisen asemaa Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtajana. (10.10.)

Pelkällä puheenjohtajan vaihdoksella asiat eivät kuitenkaan vielä riittävästi muutu. Kauppakamarien ongelmat – Keski-Suomen kauppakamari mukaan lukien – ovat laajempia ja syvempiä.

Kauppakamarit ovat elinkeinoelämän edunvalvojia. Tai ainakin niiden pitäisi olla.

Kauppakamarien ydintehtävä ei ole yritysten kehittäminen. Se ei ole niiden tehtävä ollenkaan. Sillä saralla on aivan eri toimijoita jo riittämiin esimerkkeinä seudulliset kehittämisyhtiöt ja konsulttiyritykset. Yhtä vähän kauppakamarien ydintehtäviin kuuluu laajamittainen, kaikille avoin koulutustoiminta. Ainoastaan edunvalvonnan tehtäväalueisiin liittyvä jäsenistön kouluttaminen on perusteltua.

Keski-Suomen kauppakamarin jäsenenä ja valiokuntatyöhön osallistuvana toivon, että kauppakamarissa aloitetaan oman roolin kiteyttämiseen ja vaikuttavuuden parantamiseen tähtäävä ennakkoluuloton strategiatyö.

Kirjoituksessani (Talouselämä 21.9.2012) käsittelin myös kauppakamarien hallinnon ongelmia. Isännän eli jäsenistön ääni on saatava kuuluviin. Jäsenistön sääntömääräisen vuosikokouksen luonteva tehtävä on valita kauppakamarille hallitus. Nykyisessä järjestelmässä kauppakamarin toimitusjohtaja voi oleellisesti vaikuttaa hallituksen kokoonpanoon kutsumalla valiokuntiin mieleisensä jäsenet ja puheenjohtajat. Menettely ei selvästikään ole hyvän hallintotavan mukainen.

Hätkähdyttävää Keskisuomalaisen jutussa oli se, että kauppakamarin aktiivit eivät halunneet puhua omilla nimillään. Mistä on syntynyt moinen ”pelon kultttuuri”?

Keski-Suomen kauppakamari on meitä jäseniä varten eikä päinvastoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.