Keski-Suomi ja koko Suomi kuntoon

Eduskuntavaalit järjestetään 19.4. 2015, mikäli Stubbin hallitus pysyy kasassa vaalikauden loppuun.

Puolueiden voimasuhteet ovat vaihdelleet vaalikaudella paljon. Nyt gallupit ovat keskustalle suotuisia. Keskustan menestyksen taustalla on mielestäni erinomainen puheenjohtajamme, Juha Sipilä, joka on myös pääministeriehdokkaamme.

Yrittäjätaustaisen Sipilän maltillinen ja rakentava tyyli, joka perustuu asioiden hoitamiseen ja ongelmien ratkaisemiseen yhteistyössä muiden puolueiden kanssa, näyttää vetoavan kansalaisiin. Vaikeina aikoina kansalaiset arvostavat vastuuntuntoista politiikkaa.

Vaikka elämme taloudellisesti vaikeita aikoja, valtion budjetin puitteissa on mahdollista tehdä priorisointeja, joilla esimerkiksi liikennehankkeisiin varattuja määrärahoja voidaan kohdentaa maakuntien näkökulmasta oikeudenmukaisemmin.

Tarvitsemme suunnanmuutoksen erityisesti aluepolitiikkaan, jotta pääkaupunkiseudun kasvua voidaan hillitä ja uusia työpaikkoja saadaan syntymään myös kasvukeskusten ulkopuolelle.

Esimerkiksi biotaloudessa on tässä suhteessa valtavat kasvumahdollisuudet ja meitä keskisuomalaisia ilahduttaa erityisesti MetsäGroupin lupaus Äänekoskelle rakennettavasta miljardiluokan suurinvestoinnista, jonka myönteiset vaikutukset säteilevät koko Keski-Suomeen.

Tarvitsemme uutta otetta myös sosiaali-, koulutus- ja maatalouspolitiikkaan sekä yrittäjyyteen kannustamisessa.

Lapsilisien leikkaus on peruutettava ja sen yhteydessä luotu sekava ja kallis vähennysjärjestelmä on purettava. Lapsiperheet ovat monesti taloudellisesti ahtaalla, joten Matti Vanhasen II hallituksen toteuttama lapsilisien sitominen indeksiin on palautettava.

Pienten lukioiden lakkauttamiset on estettävä, sillä uudistuksen toteutuessa nuoret joutuisivat muuttamaan omilleen jo ala-ikäisenä saadakseen koulutusta. Lisäksi lakkauttaminen lisäisi alueellista eriarvoisuutta.

Maataloustuet tulee maksaa EU:n tukiuudistuksista huolimatta viljelijöille ajallaan myös ensi vuonna. Haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen ehtoja on edelleen lievennettävä ja määräaikaa uudistuksille on pidennettävä.

Mikro- ja pienyrittäjyyden edellytyksiä on parannettava, sillä pääosin sinne uudet työpaikat voivat syntyä.

Tässä vain muutamia asioita, jotka ovat asialistallani. Nykyisen hallituksen jäljiltä työsarkaa riittää monella sektorilla pitkäksi aikaa.

Keski-Suomi ja Suomi voidaan saada kuntoon, jos vain meillä on siihen riittävä tahtotila.

Petri Neittaanmäki

yhteiskuntatieteiden maisteri

kansanedustajaehdokas (kesk.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.