Keski-Suomi tarvitsee lisää keskustelua

Kansanvaltaisuuden mittareita ovat tasa-arvon toteutuminen ja se, miten hyvin asiansa saa kuuluville. Muutosaikana tarvitaan aloitteita, puheenvuoroja ja kuuntelemista. Dialogi on korkeinta, tiesi J.W. von Goethe.

Tervetuloa rajat ylittävään yhteistyöhön ja kansalaiskeskusteluun Keski-Suomen kulttuuriyhdistys ry:ssä. Se on eri taustoista olevien ja eri-ikäisten tapaamisfoorumi, joka on järjestänyt syyskuusta 2004 lähtien vapaaehtoisvoimin 32 ilmaista yleisötapahtumaa. Aiheisiin kuuluvat arvot ja asenteet, humanismi, kirjallisuus, musiikki ja kirjoittaminen. Tilaisuuksia on ollut myös muun muassa. omaishoitajuudesta, työttömyyden haasteesta, yhdenvertaisuudesta ja taiteen eheyttävästä voimasta.

Olemme pitäneet esillä ajankohtaisia asioita ja keränneet laajan kansalaisadressin sivukirjastojen puolesta. Taide ja kirjallisuus ymmärretään yhdistyksen piirissä eheyttäjänä ja elvyttäjänä, johon jokaisella on oikeus. Hyvinvointi ja sen esteet ovat nekin maakuntaväen yhteisiä asioita.

Syksyllä ovat vuorossa kirjallisuusaiheet Lassi Nummen

80-vuotisjuhlan merkeissä. Jos haluat kirjailijan juhlakirjan onnittelijaluetteloon, otathan yhteyttä.

Meiltä on toivottu tapahtumaa akateemisesta työttömyydestä sekä yksilön ja yhteiskunnan keinoista nykyongelmien edessä. Arvopohdinta on etualalla toiminnassamme. Näemme kulttuurin laajasti. Koska kulttuuri kuuluu kaikille, tapahtumamme ovat avoimia kaikille. Yhdistys ei ole sitoutunut puolueisiin tms. lähtökohtiin.

Toimimme talkoilla, ja meillä on runsaasti yhteistyötahoja. Kuuntelemme ja kunnioitamme ihmistä. Mottomme on Yhdessä eteenpäin - Keski-Suomi, sydän-Suomi.

KATRIINA KAJANNES Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Ilmastonmuutoksesta kannattaa välittää

Lentämistä on syytä rajoittaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.