Keskustan nimeksi Suomalainen puolue

Kun keskusta pudotettiin nyt oppositioon neljäksi vuodeksi, niin on aika uudistua.

Euroopan unionin jäsenenä Suomi on sidoksissa ylikansalliseen päätöksentekoon, ja tämä tilanne luo erittäin hyvän kasvupohjan protestiliikkeille. Keskusta on aina kyennyt tasoittamaan äärivirtauksia, joita tässä maassa on ollut useita.

Vuonna 1918 työläiset tekivät vallankumouksen laillisesti valittu itsenäisyyssenaattia vastaan. Lapuan liikkeen radikaali siipi vaati Mäntsälän kapinassa aseisiin turvautuen uutta hallitusta. Hallitus määräsi maan poikkeustilaan ja presidentti P. E. Svinhufvudin pystyi radiopuheellaan tukahduttamaan kapinan ja rauhoittamaan tilanteen.

Maalaisliitto-keskustan historiasta ei sellaisia asioita löydy, joissa se olisi ollut eri kansalaisryhmien välejä kärjistämässä. Jo silloin, kun itsenäinen Suomi loi itselleen valtiosääntöä oli maalaisliitto ensimmäisiä tyrmäämässä kuningasvaltaa. Sota-aikojen jälkeen presidentti Urho Kekkosen elämäntyö on vertaansa vailla siinä, miten itäiseen naapurimaahan on pystytty luomaan rauhanomainen ja luottamuksellinen naapurivaltioiden yhteistoiminta.

Suomessa on nyt aika, jolloin on perustettava Suomalainen puolue estämään ääriliikkeiden syntyminen. Kun Suomen keskusta muuttaa nimensä Suomalaiseksi puolueeksi, poistuu siltä esteitä nousta uudelleen kaikkia suomalaisia edustavaksi poliittiseksi vaikuttajaksi.

HEIMO LINNA ent. kansanedustaja ja ministeri (kesk.) Perho

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

Vanhusten perhehoito tuo kodinomaisuutta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.