Keskustan nimeksi Suomalainen puolue

Kun keskusta pudotettiin nyt oppositioon neljäksi vuodeksi, niin on aika uudistua.

Euroopan unionin jäsenenä Suomi on sidoksissa ylikansalliseen päätöksentekoon, ja tämä tilanne luo erittäin hyvän kasvupohjan protestiliikkeille. Keskusta on aina kyennyt tasoittamaan äärivirtauksia, joita tässä maassa on ollut useita.

Vuonna 1918 työläiset tekivät vallankumouksen laillisesti valittu itsenäisyyssenaattia vastaan. Lapuan liikkeen radikaali siipi vaati Mäntsälän kapinassa aseisiin turvautuen uutta hallitusta. Hallitus määräsi maan poikkeustilaan ja presidentti P. E. Svinhufvudin pystyi radiopuheellaan tukahduttamaan kapinan ja rauhoittamaan tilanteen.

Maalaisliitto-keskustan historiasta ei sellaisia asioita löydy, joissa se olisi ollut eri kansalaisryhmien välejä kärjistämässä. Jo silloin, kun itsenäinen Suomi loi itselleen valtiosääntöä oli maalaisliitto ensimmäisiä tyrmäämässä kuningasvaltaa. Sota-aikojen jälkeen presidentti Urho Kekkosen elämäntyö on vertaansa vailla siinä, miten itäiseen naapurimaahan on pystytty luomaan rauhanomainen ja luottamuksellinen naapurivaltioiden yhteistoiminta.

Suomessa on nyt aika, jolloin on perustettava Suomalainen puolue estämään ääriliikkeiden syntyminen. Kun Suomen keskusta muuttaa nimensä Suomalaiseksi puolueeksi, poistuu siltä esteitä nousta uudelleen kaikkia suomalaisia edustavaksi poliittiseksi vaikuttajaksi.

HEIMO LINNA ent. kansanedustaja ja ministeri (kesk.) Perho

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Hyvinvoivat vanhemmat ovat hyvinvoivien lapsien voimavara

Rinteen pikavippibudjetti kurittaa ahkeraa keskiluokkaa

Lyhyet

Lyhyet

Oikeaa isänmaallisuutta globaalissa maailmassa

Tuntuu hyvältä, kun voi parantaa ihmisten arkea

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Lippumme elää ajassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.