Keskustan rohkeat vapauttivat muut

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen on rohkea, vahva liberaali, ja voittaja.

Viime perjantaina eduskunta äänesti kansalaisaloitteesta tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi. Eduskuntaäänestyksen jälkeen Tiilikainen twiittasi: ”Huojentunut olo, selvät numerot 105–92. Olkoon esimerkkinä siitä että ihmiset voivat muuttaa yhteiskuntaa!#tahdon2013”.

Kimmo Tiilikaisen vahva tukimies, kansanedustaja Antti Kaikkonen twiittasi myös onnittelut itselleen ja muille voittajille. Kaikkosen viesti ”Onnittelut kansalaisaloitteen kannattajille: Tämä oli hyvä ratkaisu. Ja muille: Tästäkin selvitään. #tahdon2013”.

Ja keskustan vahva nainen Suomi–Venäjä-seuran puheenjohtaja, kansanedustaja Paula Lehtomäki: ”Iloinen heidän puolestaan, joita asia koskee omakohtaisesti. Muiden asiaan liittyvien lakien kanssa vielä töitä #avioliittolaki #metahdomme”.

Keskustajohdossa on aihetta riemuun. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikaisen johdolla kuusi keskustalaista kansanedustajaa ja perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen lopullisesti ratkaisivat, että lakialoite voitti eduskunnassa. Jos he olisivat äänestäneet toisin, olisi lakialoite kaatunut äänin 99–98.

Keskusta ryhmitti voimansa taitavasti. Ryhmän enemmistö vastusti lakialoitetta, mutta riittävän monta edustajaa antoi tukensa asian myönteiseksi ratkaisemiseksi. Rohkeat vapauttivat muut. Eduskuntaryhmän johdolla kannatettiin ja puoluejohto äänesti vastaan, paitsi varapuheenjohtaja Annika Saarikko, joka kannatti lakiesitystä.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti Suomenmaan haastattelussa (2.12.) suoraan keskustan tulevan kannan: ”Tämä on eduskunnan tahto. Sitä noudattaa nykyinen hallitus ja sitä noudattaa varmasti myös tuleva hallitus”.

Jokaisen on nyt hyvä ymmärtää, että keskusta on tästä eteenpäin yksimielisesti tämän asian takana, oli se hallituksessa tai ei.

Kyllä se keskusta sittenkin on ihan oikea liberaalipuolue. Kukaan ei eronnut keskustasta tämän takia.

Jarmo Korhonen

Seinäjoki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.