Kestävän kaupunkisuunnittelun puolesta

Paraatiaukion parkkihallin sanotaan kasvattavan keskustan vetovoimaa ja mahdollistavan kävelykadun laajentamisen sekä katuparkkitilan vähentämisen. Mihinkään näistä ei olla kuitenkaan sitouduttu. Keskustelussa on vasta viime viikkoina tuotu esiin suunnitelmaan liittyvä rinnakkaishanke: valtiontalon tontille tuleva hotellirakennus, jonka avulla parkkihalli rahoitettaisiin. Tämä hanke lienee painavimpana pidetty perustelu parkkihallin välttämättömyydestä.

Jyväskylän vihreiden nuorten ja opiskelijoiden mielestä parkkihallista päätettäessä on nostettava esiin kysymys koko keskustan tulevaisuudesta. Joukkoliikennettä on kehitettävä ja kevyen liikenteen sujuvuutta. Nykyisen parkkitilan määrä ja käyttöaste on selvitettävä. Samalla tulisi laatia suunnitelma siitä, miten yksityisautoilua keskustassa voidaan vähentää.

Keskustaan kohdistuvat liikennöintipaineet eivät tule ratkeamaan yhden parkkitalon rakentamisella. Jo sen, että parkkitilaa on haettava Kirkkopuiston alta tai Harjulta tulisi kertoa, ettei nykyinen tilanne ole kestävä. Tila on jo käytetty, nyt on aika ottaa se tehokkaampaan käyttöön kestävällä tavalla.

Onko Jyväskylän mieltä kilpailla samoilla asioilla kuin muut isot kaupungit? Jyväskylän kasvu tulisi nähdä mahdollisuutena rakentaa kokonaisvaltaisesti kestävä tulevaisuuden kaupunki. Jyväskylä voi toimia edelläkävijänä uudenlaisessa ajattelussa, jossa kaupunkilaisten ääntä ei vaimenneta.

SANNA-MARIA SÄKKINEN ILONA TOIVANEN Grönioni ry:n puolesta, Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tourujoen luontopolku ei ole mikään jätepiste

Lyhyet

Ydinvoima turvallista

Veronmaksajana saa ihmetellä Uuraisten valokuitupäätöksiä

Äänestäjien tahdosta viis

Lyhyet

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.