Ketä vaalit jaksaa kiinnostaa?

”Vaalikampanjat käynnistyvät hitaasti. Eikö kiinnosta”, on vuoden vaihteen jälkeen ehditty kysellä jo useammassa tiedotusvälineessä.

Kun katselee, kuuntelee ja lukee tiedotusvälineiden itsensä äänestäjille tarjoamaa aineistoa, voi suoralta kädeltä sanoa, ettei juuri kiinnosta. Ja miksi ei?

Jännittävän, monipuolisen ja lautautuneen, uusia avauksia tuottavan kampanjoinnin sijasta media itse on typistänyt tulevat vaalit "pääministerivaaliksi”, jossa ei uusia avauksia tai ajatuksia sitten syksyn aloituskierrosten jälkeen ole tullut esille.

Ainoa edes vähän puhuttanut asia taitaa olla keskustan sisäinen erimielisyys perustulosta! Ja kasvot tälle kaikelle on se kolmen, nyttemmin neljän miehen harmaa paneeli.

Eikö voisi ajatella, että noissakin ”pääministeripuolueissa” on kyvykkäitä naisia, jotka voisivat hoitaa pääministerin tehtävää vähintään yhtä hyvin kuin tuo ”all male panel”, miehinen paneeli.

Kun yli puolet äänestäjistä on naisia ja jokainen puolue pyrkii ainakin ohjelmissaan saamaan nämä ryhmät puolelleen, niin pitäisi sen kai näkyä myös kampanjoinnissa ja mielellään tietenkin mediassa.

Vai onko terävä ja hyvä nainen keskustelussa ns. hankala?

Vasemmistopuolueiden naiset ovat aina tehneet muutakin kuin keitelleet kahveja ja kuunnelleet sivusta miesten puheita! Eiköhän panna kunnon kampanjat käyntiin!

Mette Toikkanen

puheenjohtaja

Keski-Suomen vasemmistonaiset

Korpilahti

Irma Hirsjärvi

kansanedustajaehdokas (vas.)

Eila Tiainen

kansanedustajaehdokas (vas.)

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Muovijätteet kiertoon nykyistä helpommin

Peltipoliisi ei yksin pärjää

Lyhyet

Lyhyet

Maassamme muhii katastrofi

Lyhyet

Päijänteen korkeutta ei pidä säännöstellä

Teemoitus lyö tiukat länget taiteilijalle

Kirurgiaa vain keskussairaalassa?

Hallitus ajoi TYP-palvelut alas tuomatta mitään uutta tilalle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.