Keuruun kasvussa näkyvät alueen pk-yritykset

Keskisuomalaisen julkaisemasta, Keski-Suomen Liiton, Jykesin ja Keski-Suomen Kauppakamarin tuottamaan Keski-Suomen Aikajanaan 2/2017 perustuvasta talousuutisjutusta (KSML 5.4.) saa sen kuvan, että maakunta kasvaa Jyväskylän seutukunnan ansiosta.

Näin asian laita tietysti on.

Keuruun seutukunnan osalta mielikuvaksi yksittäiselle lukijalle jää, että seutukunta on rakennemuutosaluetta ja kasvu johtuu pelkästään vastaanottokeskuksesta.

Näin asian laita ei kuitenkaan ole.

Keuruu on ollut äkillisen rakennemuutoksen aluetta vuosina 2007–2008. Varuskunnan lakkauttaminen 2014 ei tuonut sitä statusta uudelleen, ja sekin on taakse jäänyttä elämää.

Varsinaisia rakennemuutostoimenpiteitä ei seutukuntaan ole nyt julkaistun Aikajanan tarkasteluperiodilla tehty.

Nykyiset kasvuluvut Keuruun seutukunnassa johtuvat mielestämme pk-yrityssektorin kasvusta.

Tätä tukevat nyt julkaistun Aikajanan mittari ”Liikevaihdon kehitys pienillä seuduilla” sekä aikaisemmissa Aikajanoissa mukana ollut ja jostakin syystä viimeisestä poistettu ”Yritysten henkilöstömäärien kehitys pienillä seuduilla” -mittari.

Keuruun seutukunnan erinomaiseen tulokseen näissä molemmissa mittareissa ovat vaikuttaneet myös Keuruun kaupungin mittavat investoinnit päättyvän valtuustokauden aikana.

Kaupungin investoinnit eivät ole olleet rakennemuutostoimenpiteitä vaan Keuruun kaupungin omaehtoista elinvoiman kehittämistä ja positiivista otetta tulevaisuuteen.

Ilolla olemme myös täällä voineet todeta sen, että kuukausittain julkaistavissa Keski-Suomen Työllisyyskatsauksissa Keuruun seutukunnan työttömien työnhakijoiden määrä työvoimasta on ollut vakiintuneesti Keski-Suomen seutukunnista pienin.

Keski-Suomen Aikajana on erinomainen katsaus siitä, missä mennään. Toivoimme siltä kuitenkin jatkossa enemmän seutukunnallista lähestymistapaa.

Leena Laurila

kaupunginhallituksen

puheenjohtaja (sd.)

Hannu Mars

kaupunginjohtaja

Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lukijan kuva

Älä lopeta sanomasta kauniita

Vanhemmuuden tärkein taito on ymmärtää lasta

Joukkoliikennettä kehitettävä rohkeasti Jyväskylän seudulla

”Ratsastus on helppoa”

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.