Kielten opiskelu on tärkeää

Suurin osa ihmisistä matkustaa ulkomaille jossain vaiheessa elämäänsä. Jos matkustaa ulkomaille osaamatta edes jonkin verran englantia, tulee kielimuuri välittömästi vastaan. Mutta näin suomalaisena tulee helposti ajateltua, että kaikkihan nyt englantia osaavat. Oikeasti asia ei ole niin, vaan meillä täällä Suomessa on hyvä englannin kielen opetus, jonka takia uskomme, että muutkin osaavat kielen hyvin.

Me suomalaiset olemme kovia valittamaan, että eikö Suomessa voisi puhua suomea, vaikka olisikin ulkomaalainen. Mutta puhummeko mekään ulkomailla maan kieltä?

Mielestäni kaikkien olisi tärkeä opetella ainakin perusteet muutamasta valtakielestä, kuten espanjasta, saksasta sekä tietenkin englannista.

Tiesitkö, että kielten opiskelu kehittää aivoja? On tutkittu, että mitä nuorempana kielten opiskelu aloittaa, sitä nopeampaa ja helpompaa se on. Mitä enemmän kieliä opiskelee, sitä enemmän se tukee toisten kielten ja muidenkin asioiden oppimista. Kaikkein paras olisi, jos jo aivan vauvana oppisi kaksikieliseksi, mutta se on jo meidän kohdallamme vähän myöhäistä, ellei ole jo kaksikielinen.

Oletko koskaan huomannut, että ulkomaille matkustaessa paikalliset kauppiaat ja muut asukkaat eivät aina halua puhua englantia? Oletko silloin vain tuhahtanut ja kävellyt pois, vai oletko koskaan yrittänyt puhua maan omaa kieltä? Lähes aina paikalliset pitävät siitä, kun heidän kieltään edes yrittää puhua. On hauskaa päästä yllättämään osaamalla kielen perusteet, kuten hei, huomenta, näkemiin, muutamia numeroita sekä muita vastaavia yleisiä sanoja.

Kieliä on nykyään helppo opiskella erilaisilla sovelluksilla, joita voi ladata esimerkiksi älypuhelimeen. Sovelluksen avulla kieltä on helppo opiskella esimerkiksi lentomatkan aikana. Tällaisia sovelluksia ovat esimerkiksi Duolingo, Memrise sekä Babbel. Voit myös tehdä Quizletin itsellesi hankalista sanoista.

Monet varmasti tietävätkin, että töitä asiakaspalvelualalta saa huomattavasti helpommin, jos osaa monia kieliä. Täällä Suomessa kannatta erityisesti opetella venäjää, jos aikoo sille alalle. Suomessa käy myös yllättävä paljon kiinalaisia ja japanilaisia turisteja, joiden kielen osaaminen on pelkkää etua asiakaspalvelussa.

Kielten opiskeluun on siis monta hyvää syytä, mutta siitä ei missään nimessä kannata ottaa stressiä varsinkaan muutenkin tiukkaan aikatauluun. Jos aiot opiskella jotain kieltä, ei sen aina tarvitse olla mistään tietystä syystä, vaan tärkeintä on, että kieli kiinnostaa itseä.

Tiuku Räisänen

8. lk.

Jyväskylän normaalikoulu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Matala syntyvyys eläkejärjestelmän haaste

Lyhyet

Autoileva asiakas tekee omat johtopäätökset myös pysäköinnistä

Lyhyet

Raideinvestoinnit ovat nyt järkeviä

”Kolmatta tietä” ei ole eikä tule!

Lupaukset on pidettävä ja hinnankorotukset peruttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.