Kierrätys kunniaan myös Jyväskylässä

Mieheni alajärveläisen suvun innostamana aloitin jokin aika sitten aktiivisen jätteiden kierrättämisen. Otin Pohjanmaalta mallia erityisesti muovin kierrättämisessä, sillä huomasin suuren osan kotitalousjätteistä olevan nimenomaan kierrätettäväksi kelpaavaa muovia kuten pusseja ja puhtaita pakkausmuoveja.

Tyrmistyin, kun en löytänyt muovinkierrätyspistettä koko Jyväskylästä. Kaupungin kotisivuilla mainostettiin, että Jyväskylän jätehuolto on kovin kehittynyttä ja kehotettiin kokeilemaan kierrätys.info -palvelua lähimpien kierrätyspisteiden löytämiseksi.

Tein työtä käskettyä ja kokeilin. Haun tuloksena muovinkierrätysmahdollisuuksia löytyi nolla kappaletta 20 kilometrin säteellä Jyväskylän keskustasta.

Toistin saman haun alajärveläisellä osoitteella. Tulos hurjat 70 muovinkierrätyspistettä! Jyväskylästä ei löytynyt myöskään energiajätepistettä kotitalouksille.

Joko meillä jyväskyläläisillä on vielä paljon opittavaa kierrättämisestä tai sitten muovinkierrätys- ja energiajätelaatikot on onnistuttu piilottamaan asukkailta erityisen hyvin.

Nyt olisi Jyväskylän kaupungin ehdottomasti korkea aika ottaa esimerkkiä pienistä eteläpohjalaiskaupungeista – uskoakseni myös muualla Suomessa kierrätetään muovia – ja tuoda muovinkierrätyspisteet päivänvaloon.

Muovin kierrättämisestä on kaikille hyötyä. Ei tarvitse viedä roskapussia niin usein, kun sen täyttyminen kestää paljon pidempään. Kevyet, puhtaat muoviroskat eivät haise ja kulkevat mukana auton takakontissa, kunnes tulee ajettua kierrätyspisteen ohi.

Näin säästämme näin myös luontoa, kun emme vie hitaasti maatuvia muoveja kaatopaikkojen täytteeksi sekajätteen mukana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Kansan- edustaja lasketteli haitta- puhetta?

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Suomi oli EU:n vertailun rasistisin maa

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.