Kierrätys säästää maapallon luonnonvaroja

Kierrätystä on vaatteiden ja tavaroiden siirtyminen uudelle omistajalle. Myös jätteitä voi kierrättää lajittelemalla ne kierrätyspisteissä. Pulloja ja tölkkejä kierrättämällä saa pantin, ja muita asioita kierrättämällä tiedät toimivasi ympäristöystävällisesti. Mikset siis auttaisi maapalloa ja kierrättäisi?

Kierrätys on tärkeää, koska maapallon luonnonvarat eivät kestä ikuisesti. Kierrätys on pieniä hyviä tekoja, eikä siitä ole paljoakaan vaivaa. Jos sinulla on hyväkuntoinen vaate, jota et enää käytä, älä heitä sitä roskiin vaan vie se esimerkiksi SPR:n vaatekeräykseen.

Vanhoja vaatteita voi myydä kirpputoreilla. Näin vähennät kaatopaikan kuormaa. Itse lajittelemme jätteet ja viemme vanhat vaatteet keräyksiin.

Suomessa kierrättämisessä olisi parantamisen varaa, sillä täällä uusiokäytetään vain yksi neljäsosa jätteistä, kertoo Tekniikkatalous.fi-sivusto. Määrä vastaa Euroopan unionin jäsenmaiden keskiarvoa. Esimerkiksi Saksassa jätteitä ei joudu kaatopaikalle juuri yhtään, vain yksi prosentti. Muita samankaltaisia maita ovat Ruotsi, Itävalta ja Alankomaat.

Kun tavaroita, vaikkapa pulloja kierrätetään, raaka-aineita ja energiaa ei kulu niin paljon ja luonto voi paremmin. Maapallolla ei ole tarjota ikuisesti luonnonvaroja, joten olisi tärkeää hyödyntää kaikki mahdollisimman tarkoin. Pyritään siis ympäristöystävällisyyteen!

Emmi Pirinen

Mankolan koulu 8A

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Pelottelu pois ja faktat keskiöön

Vanhempaintoiminta – työtä lasten ja nuorten parhaaksi

Tulisiko valtakunnanoikeuden kokoontua?

Saarikan terveyspalveluista Kyyjärvellä

Vietkö lastasi tarpeeksi liikkumaan?

Uraanin talteenotto – silmänkääntötemppu

Miksi meille ei kerrota?

Palveluroboteista ärräpäihin

Psyykkistä sairautta pidetään potilaan syynä

Missä ovat mielenterveyspalveluiden resurssit?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.