Kiitoksen malja harrastajateatterille

Jyväskylän Työväen Teatteri täytti sata vuotta 7.11. Tätä katkeamatonta historiaa ja teatteritoiminnan alullepanijaa on jokaisen meidän Keski-Suomessa teatterijuurensa omaavan kiittäminen.

Kun iloa, leikkiä ja harrastamisen asennetta etsitään kouluun, erimielisyyden etiikkaa seurakuntiin ja kansalaiskasvatusta takaisin, me teatterin harrastajat katsomme nöyrästi kiitollisina toisiimme ja toteamme vuosikymmeniä harrastettuamme tämän: me kasvoimme tähän luonnollisesti ja hitaasti niin kuin elämässä kaikki hyvä, ehkä vähän huomaamattammekin. Hämmennymme tästä, mistä nyt yhteiskunnassa on niin huutava pula, koska kasvoimme kuka missäkin teatteriryhmässä huolettomasti, hitaasti kehittyen ja sen hetkistä todellisuutta koetellen, emme pikavoittoja tavoitellen.

Seisomme paljaina kuin JTT:n kultaisen ansiomerkin saajat Antero Leppänen ja Olavi Sinisalo elämän edessä. Sitä, paljonko harrastus on maksanut ja vaatinut, ei voi mitata, koska se on tarjonnut takaisin toiminnan mittakaavan.

Elämän suhteellistamiseksi teatteri on tarjonnut sisältöjä ja kohtaamisia, jossa maailma on ollut kokonainen, koeteltu ja enemmänkin hiljaisen kaunis kuin äänekkäitä ja ahneita merkityksiä täynnä.

Työväen Näyttämöiden Liiton kunniapuheenjohtaja, tasavallan presidentti Tarja Halonen kiteytti 10 vuotta nuoremman TNL:n 90 vuotta juhlassa viikkoa aiemmin: suomalainen tapa selvittää elämää on tulla hulluksi, toinen on kohdata se päissään ja kolmas on sitten jo vähän positiivisempi: teatteri.

Nostan maljan ja kiitokseni myös omaa elämääni kantavista kohotahdeista ja kohtaamisista keskisuomalaiselle vahvalle harrastajateatterille.

SATU OLKKONEN Työväen Näyttämöiden Liiton hallituksen jäsen Multia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.