Kiitokset Jyväskylän loistavista terveyspalveluista!

Luin aika pöllähtäneenä kuntavaaliehdokas Sanna Jylängin (kok.) puheenvuoroa Jyväskylän sote-palveluista (KSML 1.4.). Minulla on tyystin päinvastaisia kokemuksia aina 1980-luvulta alkaen. Vuodesta 1996 olen ollut saman omalääkärin hoidossa Kyllössä, eikä minulla ole mitään moittimista. Päinvastoin. Viimeisin kokemus on kolmen viikon takaa, jolloin kävelin suoraan sydänfilmiin ja jäin seurantaan muutamaksi tunniksi. Ilman ajanvarausta.

En ole asiakas vaan potilas. Olen saanut samassa Palokan sairaalassa kuin sinun läheisesi erinomaista hoitoa keuhkokuumeeseen. Vaikka olen astmaatikko ja allergikko, en osastolla oireillut kertaakaan. Rintasyöpäni havaittiin joukkoseulonnassa 2007, ja jo kahden viikon kuluttua diagnoosista minut oli leikattu. Viiden vuoden erinomaisen jatkohoidon sain Sädesairaalassa.

Viime kesänä sain lähetteen yksityislääkäriltä kaihileikkaukseen. Tohtori yritti kaupitella minulle silmien leikkausta yksityisellä puolella hintaan 1 000 euroa / silmä. Vain kahden kuukauden kuluttua pääsin Keski-Suomen keskussairaalan kautta hoitoon, josta maksoin noin 150 euroa.

Sanna Jylänki, miksi kitiset? Sinulla on ollut aina vapaus valita, kun sinulla on kerran varaa maksaa yksityisille firmoille. Kaikilla ei ole: ei ainakaan minulla asuntovelkaisella eläkeläisellä. Jos haluat tukea Caymansaarille voittojaan sijoittavia yrityksiä, niin so what?

Minusta jokaisen potilaan on saatava verorahoilleen vastinetta kunnan terveyspalveluista. Nyt kun sote on ovella, jopa oikeisto ja keskustakin ovat havahtuneet siihen, että valinnanvapaus taitaa tulla kalliiksi. Vaalipropangandaa suolletaan nyt, kun omilla aivoillaan ajattelevat ihmiset eivät nielekään sote-koukkua.

Olen aina päässyt hoitoon, kun olen sitä tarvinnut. Jos nyt päättäjät olisivat viisaita, he alkaisivat kehittää kuntien terveyspalveluja. Palkkaamalla erikoislääkäreitä saataisiin esimerkiksi kaihit leikatuksi kohtuuhintaan. Olisi mukava käydä silmä- ja ihotautilääkärissä sekä gynekologilla oman kunnan poliklinikalla.

Sanna, luepa samasta KSML:stä (1.4.) ”Keskisuomalaislääkäreiltä oma sote-esitys” -juttu. Sen mukaan paras vaihtoehto sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapaudesta puuttuu.

Maire Vidgren

vanhuuseläkeläinen

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Numerot kertovat aina ihmisistä, kokoomus

Ken on syyllisin?

Vähäpäästöiseen liikenteeseen Jyväskylässä ja Keski-Suomessa

Lyhyet

Lyhyet

Enää ei kyläillä naapurissa

Ei auta pelkkä raha ja mitoitus

Ellun Kanoilta ei juuri osteta

Kyllön terveysaseman asiakaspalvelu ei toimi

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.