Kiitokset isäni juhlakonserteista

Kiitokset Jaakko Linjaman 100-vuotiskonserteista. Linjaman suvunvanhimpana kiitän lämpimästi kaikkia teitä jyväskyläläisiä, jotka rakensitte isäni musiikista monin konsertein niin vaikuttavan juhlan.

Itsekin kuoroja johtaneena tiedän hyvin, minkä työmäärän te, kahdeksan kuoroa ja johtajanne, teitte valmistaessanne yhteiskonserttiinne ne lukuisat laulut, joista monet on teille sävelletty ja omistettu.

Konsertin päätti Isän tunnetuin sävellys, Olympiahymni, jota kuitenkin vain harvat olivat koskaan kuulleet. Sama teos sisältyi Jyväskylä Sinfonian konserttiin Taulumäen kirkossa. Siellä kuultiin juhlaviikon aluksi myös isän miltei koko urkutuotanto Jan Lehtolan esittämänä.

Isän juhlavuoden suunnittelu ja valmistelu alkoivat jo yli kolme vuotta sitten. Idean isä oli professori Paavo Malinen ja sitä kehitteli ja pani käytäntöön Nikke Isomöttönen sihteerinään Eila Kautto. Heille ja kaikille juhlavuoden toteuttamiseen osallistuneille monille toimijoille ja tahoille esitän sydämellisen kiitokseni.

Mutta ilman kuulijoita kaikki tämä, niin kuin myös säveltäjän ja esittäjän työ, olisi turha. Musiikki syntyy vasta kuulijan sävelkorvassa ja mielikuvituksessa. Teille kaikille, salit täyttäneille Isän musiikin vastaanottaneille kuulijoille, kuuluu ylin kiitos.

Kun kuulijoita oli salit täynnä, niin missä on Se Sali, missä viipyy Jyväskylän Konserttisali, jossa olisi läsnä myös akustiikka, musiikin ylin ystävä?

JOUKO LINJAMA Tuusula

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.