Kiitokset saarijärveläisille palveluille

Tämän päivän mediassa saadaan jatkuvasti lukea ja kuulla, kuinka huonoa on vanhusten kohtelu palvelulaitoksissa, terveyskeskuksissa kuin myös nuorten kiireisten ihmisten ihmisten taholta. Mutta poikkeuksiakin löytyy. Yksi sellainen on Saarijärvi ja ihmiset siellä.

Vanhan äitimme viettäessä viimeisiä aikojaan ensin Peltoahon palvelukodissa, sitten Saarijärven terveyskeskuksen osasto kahdella, saimme kokea miten todella hyvää huolta hänestä pidettiin ja miten omaisiin suhtauduttiin. Kävinpä siellä milloin tahansa tai soitinpa mihin aikaan tahansa suhtautuminen oli aina todella sydämellistä. Kiireittensä keskellä hoitajat antoivat aina hyvin tietoa ja ennenkaikkea olivat ja elivät hengessä mukana.

Kirkkoherra Olavi Vuori ja pastori Esa Hakkarainen kävivät pyytämättä osastolla tervehtimässä ja keskustelemassa, veisasivat tuttuja virsiä ja antoivat siunauksensa. Äitimme poismenon jälkeen tämä sydämellinen kohtelu omaisia kohtaan tuli vastaan kaikkialla niin kirkkoherran virastossa, Halttusen hautaustoimistossa, Kurtin kukkakaupassa kuin pitopalvelu Pirtin Piiraassa, yksityisiä ihmisiä unohtamatta. Kiitos Teille kaikille.

Tuntui myös aika ihmeelliseltä kuulla, että Saarijärvellä on eräs mies, joka nähdessään mustan, Suomen lipulla varustetun saattoauton kulkevan, hyppää heti pyörältään, ottaa lakin päästään ja antaa näin kunnioituksensa vainajalle tämän viimeisellä matkalla. Todella kaunista on myös se, että Kolkanlahden koulun kohdalla, kun saattoauto kulkee ohitse, oppilaat ottavat lakin päästään ja hiljenevät hetkeksi. Näin tehtiin aikoinaan lapsuuteni Karstulassa, mutta haluaisinpa tietää missä muualla Suomessa näin tapahtuu.

Olisiko median aika ryhtyä jälleen opettamaan nuoria, miten vanhuksia kohtaan tulee käyttäytyä ja nostamaan vanhoja hyviä tapoja kunniaan.

KIMMO CHYDENIUS Helsinki

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Hävittäjät vai ohjukset Suomen turvaksi?

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Metsä on meidän mahdollisuutemme

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.