Kiitos Hannu ja kumppanit

Kiitos Hannu ja kumppanit

Kiitokset Jyväskylän kaupungin liikuntalaitosmestari Hannu Aaltoselle ja teamille Sippulanniemen kuntoradan korjaamisesta.

Kannot, kivet ja kuopat ovat nyt piilossa. Lenkkeily ja sauvakävely sujuvat nyt entistäkin turvallisemmin.

KAUKO TUUPAINEN Jyväskylä, Ristonmaa

Rahalla liian iso rooli

Markkinatalouden haamut näyttävät rantautuneen myös hengellisiin juhliin.

On vaikeaa enää löytää sellaisia takavuosien juhlia, joissa sai sentään auton parkkeerattua ilmaiseksi. Myös musiikkitilaisuuksiin oli vapaa pääsy, kolehti tosin kerättiin, mutta se oli vapaaehtoinen.

Meillä uskovaisilla on joskus vähän ahneiden leima. Jospa se on tullut joskus aiheellisena palautteena.

Juhlat sinänsä ovat aina tervetulleita. Suosittelen silti edelleenkin vapaaehtoista rahoituksen keräämistä. Se olisi enemmän "hengen" mukaista.

HELI KUMPULAINEN Äänekoski, Suolahti

Oikea puute vie nöyryyteen

Olen sitä mieltä, että oikea puute vie nöyryyteen eikä ylimielisyyteen. Todellinen ihminen, joka tarvii rahaa ruokaan oikeasti opettelee sanomaan "kiitos" suomeksi tai englanniksi eikä rahan pienuus ärsytä eikä saa pyytämään viittä euroa heti perään, kun on euron saanut. Vielä kolmas asia: ei kannata Jeesuksen nimeä käyttää kerjätessä.

Suomessa on todella vähän kristittyjä, ja oikea uskova tuntee kirjoitukset, jotka sanovat, että parempi antaa kuin ottaa.

Olen sitä mieltä, että poliisin lupalappu tai sosiaalihuollon lupa tulisi näyttää aina kerjätessä, koska jos kyseinen henkilö saa kunnan apua talouteen, ei tulisi tehdä bisnestä kerjuulla.

Oikea avun tarvitsija ei saa kunnan tai kaupungin tukea. Heille minäkin annan mielihyvin. Lailla ei tule kieltää kerjäämistä, koska yli puolet kerjäläisistä on todellisen avun tarpeessa. Köyhätkin uskovat ovat aina antaneet rahaa, eivätkä ole ottaneet.

KALEVI TAPPER Jyväskylä

On maksettu autokouluja

Pääkaupunkiseudulla on koulutettu maahanmuuttajia autonkuljettajiksi. Puolivuotisesta koulutuksesta heidän ei ole tarvinnut itse maksaa, hyvä niin, on saatu työntekijöitä. Itselleni sanottiin Jyväskylän työ- ja elinkeinotoimistosta, että suorittamista ei voida minulle kustantaa. Hyvä niin, toki kannatti saman suuruinen raha laittaa Mehiläiselle ja terveystalolle, kun eläkekelpoisuuttani tutkittiin.

Rahaa säästettiin, säästetään jatkossakin, kun minua ei nettoveronmaksajaksi kelpuuteta, eläkehakemukset hyväksyttiin, ovat valituksessa.

MAUNO VOUTILAINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.