Kiitos hauskasta harrastuksesta!

Jyväskylän taloudenhoidon arvostelu on lähes kestoaihe.

Yksi arvostelu liittyy urheilu- ja liikuntapaikkoihin, lähinnä niiden rahoitukseen. Vastakkainasettelua on mm. vanhustenhoidon ja lasten leikkipaikkojen suhteen. En juuri muista nähneeni kiitosta. Nyt on kiitoksen aika.

Sain taannoin lahjaksi aikuisilta lapsiltani muutaman frisbee-kiekon. Tunnustan, että alkuun ne pölyttyivät kaikessa rauhassa, kunnes otin kiinni jäykästä niskastani ja ravistin.

Löysinkin pian itseni Laajavuoren maisemista, ja siellä jokin loksahti oikein kunnolla. Aloin kiertää sinne rakennettua maastogolfrataa, ja pian huomasin kiertäväni sitä yhä uudestaan. Nyt myönnän olevani koukussa.

Parhaana päivänä olen kiertänyt kolmea eri rataa. Kaikille radoille on yhteistä se, että harrastus on maksuton. ensin olin kuvitellut hommaa yksinäiseksi hampaat irvessä puurtamiseksi, mutta taas erehdyin.

Olen itse 67 v., mutta olen tavannut pelin kautta rentoja ja reiluja pelikavereita ikähaarukassa 10–70 v. Radalla kunnioitetaan kaikkien suorituksia, ja ohjeita ja neuvoja annetaan ilmaiseksi, usein pyytämättäkin.

En ole mikään urheilupaikkojen suurkuluttaja, mutta uskon frisbee-porukan olevan käyttäytymiseltään ja yhteishengeltään kärkipäässä. Tiukkoja pipoja ja kovia kyynärpäitä ei löydy etsimälläkään.

Minulle frisbee-golf on metsästyksen korvaaja. Saanhan kulkea puhtaassa ja vaihtelevassa luonnossa tarkkuuttaen käden ja silmän yhteistyötä mielin määrin.

Mitäpä tahoja haluan kiittää? Frisbee-ratoja on ympäri Keski-Suomea useita kymmeniä. Rahoittajina ovat kuntien lisäksi muutkin yhteisöt, kuten Vaajakoskella paikallinen Lions-järjestö. Kaikkia tahoja en erikseen pysty kiittämään, mutta ottakaa tästä omanne.

Erityiskiitos lapsilleni, jotka hyvin tuntevat taipumukseni höyrähtää milloin mihinkin uuteen ja erikoiseen, kuten karting-kilpailuun.

On tulossa isäinpäivät. Arvatkaa minkä lahjavihjeen annan. No – arvasittehan te. Ja sanokaa isälle, että ottaa äidinkin mukaan laatuaikaa viettämään.

Raimo O. Mutanen

Jyväskylä, Keljo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.