Kinkomaan liikenne turvalliseksi

Kinkomaallla on käynnistynyt uuden liikekiinteistön rakentaminen. Työstä on tietysti merkittävää haittaa päivittäiselle, melko vilkkaalle liikenteelle.

En ole tutustunut Muuramen kunnan kaava- ja liikennejärjestelyihin, mutta rohkenen ehdottaa, että tässä yhteydessä liikennejärjestelyt suunniteltaisiin huolella. Jo nykyisinkin ns. parantolan/ Vitapoliksen risteys on hyvin hankala, eikä pelkästään maastollisista syistä.

Risteysalueella ei ole lainkaan kaistoja kääntyvälle liikenteelle ja kevyen liikenteen ylityskohta on juuri vilkkaan risteyksen kohdalla. Vaikka alueella on nopeusrajoitus, aika usein sattuu vaaratilanteita, jopa sellaisia, että kiireiset autoilijat ohittavat liikenteenjakajat vastakkaista kaistaa käyttäen. Minulle on sattunut näitä tilanteita usein Kinkomaan ja Keljonkankaan liikennealueilla.

Aiemminkin on keskusteltu kevyen liikenteen alikulun rakentamisesta ”Kinkomaan taajaman” tuntumaan. Alueella sijaitsevat laajentuva koulu, päiväkoti, vilkkaat linkkipysäkit, urheilukenttä yms. Uusi liikekeskus tuo varmuudella uutta paikallista liikennettä. Alikulku lisäisi tuntuvasti pienten koululaisten ja mm. työmatkaliikkujien turvallisuutta.

Toivoisin, että ely-keskus ja Muuramen kunta (myös poliisiviranomaiset) suunnittelisivat liikennejärjestelyt huolella ja hyvin, tulevaa tilannetta varten.

Vähintäänkin tarvittaisiin kääntymiskaista Säynätsalon suunnasta (mäki!) Vitapolikseen kulkeville.

Erkki Huovinen

LitT, YTL

Jyväskylä, Säynätsalo

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kiitos Palokan terveyskeskukselle

Vanhan Kirjan Talvi on nimenä vakiintunut

Jyväskylään mahtuisi uusi kirjallisuustapahtuma

Suomi ei tarvitse mitään hyökkäys- aseita

Lyhyet

Lyhyet

EK purkaa peruskoulua

Epäasiallista painostamista

Lyhyet

Jyväskylän alihinnoittelu kurittaa pieniä palveluntuottajia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.