Kinkomaan liikenne turvalliseksi

Kinkomaallla on käynnistynyt uuden liikekiinteistön rakentaminen. Työstä on tietysti merkittävää haittaa päivittäiselle, melko vilkkaalle liikenteelle.

En ole tutustunut Muuramen kunnan kaava- ja liikennejärjestelyihin, mutta rohkenen ehdottaa, että tässä yhteydessä liikennejärjestelyt suunniteltaisiin huolella. Jo nykyisinkin ns. parantolan/ Vitapoliksen risteys on hyvin hankala, eikä pelkästään maastollisista syistä.

Risteysalueella ei ole lainkaan kaistoja kääntyvälle liikenteelle ja kevyen liikenteen ylityskohta on juuri vilkkaan risteyksen kohdalla. Vaikka alueella on nopeusrajoitus, aika usein sattuu vaaratilanteita, jopa sellaisia, että kiireiset autoilijat ohittavat liikenteenjakajat vastakkaista kaistaa käyttäen. Minulle on sattunut näitä tilanteita usein Kinkomaan ja Keljonkankaan liikennealueilla.

Aiemminkin on keskusteltu kevyen liikenteen alikulun rakentamisesta ”Kinkomaan taajaman” tuntumaan. Alueella sijaitsevat laajentuva koulu, päiväkoti, vilkkaat linkkipysäkit, urheilukenttä yms. Uusi liikekeskus tuo varmuudella uutta paikallista liikennettä. Alikulku lisäisi tuntuvasti pienten koululaisten ja mm. työmatkaliikkujien turvallisuutta.

Toivoisin, että ely-keskus ja Muuramen kunta (myös poliisiviranomaiset) suunnittelisivat liikennejärjestelyt huolella ja hyvin, tulevaa tilannetta varten.

Vähintäänkin tarvittaisiin kääntymiskaista Säynätsalon suunnasta (mäki!) Vitapolikseen kulkeville.

Erkki Huovinen

LitT, YTL

Jyväskylä, Säynätsalo

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

Lyhyet

Jätemaksu peritään moneen kertaan

Ilmastoasiat pöydälle, nyt!

Lyhyet 20.6.

Lyhyet 20.6.

Työpaikalla kiusaamista ei pidä sietää

Naisille jaetaan jatkuvasti pukeutumis- ja käytösohjeita

Lyhyet 19.6.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.