Kinkomaan päiväkodin yksityistämisestä

Ulla Perämäki kirjoitti (Ksml 22.5.) Kinkomaan päiväkotiasiasta. Sama aihe oli tiistain 19.5. lehdessä, siinä todettiin asiasta äänestetyn 5 puolesta ja 2 vastaan, nimiä ei mainittu.

Kyse oli yksityistämisestä, ei kilpailutuksesta, joku "mättää" pahasti jos kunnan tuottamat palvelut on huomattavasti kalliimpia kuin yksityisen. Muuramen kohdalla tehdyt päiväkotien yksityistämisratkaisut tekee jatkossa kunnan tuottamista päiväkotipalveluista entistä kannattomampia koska virkamiesporras pysyy ennallaan, päiväkotihenkilöstön määrä vähenee samoin kunnallisessa hoidossa olevien lasten määrä. Näin on luotu hyvät perusteet yksityistää koko päivähoito kustannustehokkuuden nimissä.

Muutama tarkennus kirjoitukseen: siinä todetaan, että kunnanhallituksen mielestä ajatus asian palauttamisesta takaisin lautakunnan valmistelemaksi oli mahdoton jne. Tein esityksen, että asia jätetään pöydälle lisäselvityksiä varten. Mika Ilvesmäki kannatti esitystäni, ja äänin 5 - 2 kunnanhallituksen enemmistö päätti antaa päiväkodin rakentamisen ja päivähoidon yksityiselle taholle.

Kunnanhallituksen esityksen takana oli kaksi (2) SDP edustajaa. SDP edustajilla oli ratkaisun avaimet käsissään; äänestystulos olisi ollut 4-3 jos he olisivat äänestäneet Perämäen kannan mukaisesti. Myös lautakunnassa päiväkotiasian ratkaisi SDP edustajan ääni yksityistämisen puolesta.

Muilta osin Perämäen kirjoitukseen on helppo yhtyä, hän tuo kirjoituksessaan selkeästi esille ongelmat kyseisen asian ja päätöksen osalta.

Muurametta koskevan jutun yhteydessä voisi julkaista äänestäjien nimet, kun päätös on äänestyksen tulos. Näin lukija saisi oikean tiedon ja käsityksen heti.

PENTTI HAUKIMÄKI valtuutettu, kunnanhallituksen jäsen (vas.) Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Koe-eläinten tyly kohtalo

Urheilun hienoimmat ydinarvot ovat paljon ylevämpiä kuin doping

Voi halvatun Alvaa!

Halssilan rannassa

Aronian kimallus

Lyhyet

Lyhyet

Määräysvalta kaupungilla

Latupohja Pylkönmäellä

Pyhä Olavi oli tuhat vuotta sitten Norjan sankarikuningas – nyt hänestä on tulossa Jyväskylän hukattu mahdollisuus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.