Kioton ilmastosopimus on pelkkä suuri kupla

Näin voi todellakin ajatella, kun luki juttua siitä, kuinka ministeri Mauri Pekkarinen aikoo panna verolle sähköyhtiöiden ns. tuulesta temmatut suuret voitot.Se on hyvä, mutta miten estetään, etteivät yhtiöt ahneuksissaan siirrä niitä välittömästi kuluttajien maksettaviksi? Jutussa kerrottiin miten päästöveron piirissä ovat nekin "watit", jotka tuotetaan esimerkiksi vesivoimalla, siis saastevapaasti, ja silti se hinnoitellaan kalleimman mukaan. Tätä ei voi tavallisella järjellä käsittää. Ym. sopimus on ainoastaan aiheuttanut meille sähkön hinnan rajun nousun ja sähköyhtiöiden ansiottoman rikastumisen.

Kenenkähän päässä moinen sopimus on syntynyt ja miksi se on Suomessakin ylipäätään hyväksytty?

Jos vertaan hieman härskisti, niin homma on näin: otetaan kaksi kaverusta, joista toisella on ilmavaivoja huomattavasti enempi kuin toisella. No eipä mitään, tämä vähemmän paukutteleva myy "päästöoikeuksiaan" kaverilleen. Siinä on Kioton sopimus pienoiskoossa ja aivan järjetön.

Todelliseen ilmastonsuojeluun ei suurilla eikä pienellä näytä sen sijaan olevan halua. Tarkoitan taas kerran sitä täysin tarpeetonta ralli- ja formulahommaa, jolla tuhotaan öljyä ja ilmastoa surutta muun muassa lentoliikenteen muodossa, kun kalustoa kuljetetaan ympäri maailmaa.

Seitsemänkymmentäluvulla, kun ns. ensimmäinen öljykriisi tuli, silloin kiellettiin kaikki autokilpailut koko lailla välittömästi. Nyt, kun öljyn hinta on ollut todella korkealla, ei Suomessa, kuten muuallakaan ole puhuttu moisesta mitään. Samoin olen ihmetellyt sitä, että miksi Greenpeace ja vihreät eivät näytä välittävän ko. hommasta mitään, tuon edellä mainitun hömpötyksenhän pitäisi olla täysin heidän edustamansa ideologian vastaista. Olen kysellytkin Greenpeace -järjestöltä kannanottoa asiaan, mutta mitään ei ole kuulunut. Lisätään joukkoon nyt vihreät, toivottavasti teillä olisi jotakin perusteluja, miksi asiaan ei puututa, kun te aika kärkkäästi (varsinkin Greenpeace) puututte sellaisiinkin asioihin mihin ei pitäisi puuttua.

RAIMO POIKONEN Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lasten oikeus sosiaalityöntekijään

Keskustan kupla

Lyhyet

Potilas ensin, entä henkilökunta?

Lyhyet

Onko Peukkula Jyväskylän oma tyyli?

Odotetaan nyt tuloksia ensin!

Lyhyet

Nova – kallis kulissi?

Suomessa pankki voittaa aina

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.