Kirjeellä yhteydessä maailmaan

Tiedätkö tunteen, kun kotiin tullessasi kurkkaat postilaatikkoon ja siellä makaa iso valkoinen kirjekuori tai värikäs postikortti? Ei, et ehkä tiedä, mutta minä tiedän.

Moni ajattelee, että vain nörtit harrastavat postcrossingia tai kirjeenvaihtoa. Toisin asia kuitenkin on. Korttien ja kirjeiden kirjoittamisessa ei tarvitse omata erityisiä taitoja tai olla yhtään sen erilaisempi kuin olet. Pitää muistaa, että toisessa päässä on ihminen, jolle tärkeintä ei ole oikeinkirjoitus, käsiala tai kirjepaperin väri. Hänelle tärkeää on, että juuri hän vastaanottaa kirjeen sinulta.

Nykyään ihmiset eivät kirjoita paljoa ihka oikeita kirjeitä, vaan viestit lähetetään sähköpostilla tai eri sosiaalisissa medioissa. Minusta tämä on harmi. Kirjeen saadessa tulee olo, että joku välittää minusta ja on nähnyt vaivaa kirjeen eteen. Kirjeestä näkee koko ihmisen persoonan, toisin kuin internetin välityksellä.

Postcrossing on nettisivusto, jonka avulla pidetään yhteyttä muuhun maailmaan postitse. Ideana on lähettää ja vastaanottaa postikortteja ympäri maailmaa. Sivusto on kätevä tapa saada tietää erilaisista maista, niiden kulttuureista ja kulttuurieroista. Saa tietää, millaisia ihmiset ovat toisella puolella maapalloa. Minusta tämä on aivan mahtava keksintö!

Lähettäessä postikortin lähettäjän osoite annetaan eteenpäin ja pian jo lähettäjän postiluukussa kilahtaa uusi kortti. On kiehtovaa saada niin erilaisia postikortteja pitkienkin matkojen päästä.

Kirjeenvaihdosta ja postcrossingista on myös paljon hyötyä käytännössä. Kielipää kehittyy kirjoittaessa vieraalla kielellä. Kommunikointikyky paranee ja oppii yleissivistystä. Oma englannin kielen taitoni on parantunut huomattavasti ja tiedän nyt paljon enemmän muista kulttuureista.

Minulla on monia kirjeystäviä niin Suomesta kuin muualta maailmalta. Kirjoitan päivittäin kortteja ja kirjeitä. On todella mukavaa tehdä kirjeistä ja postikorteista omannäköisiä ja positiivia, jotta lukijalle tulee hyvä mieli. Vaihdan myös makeisia ja muita pieniä lahjoja ulkomaalaisten kirjeystävien kanssa. Pitkäaikaisten ystävieni kanssa voin myös tavata positiivisin mielin. Itse olen tavannut muutaman suomalaisen kirjeystäväni ja olen iloinen siitä.

Minusta kirjeiden ja postikorttien vaihtaminen on hyvä ja hyödyllinen harrastus. On jotain, mitä odottaa kotiin tullessa. Kannustan ihmisiä aloittamaan postcrossingin tai vaikka kirjeenvaihdon, jos haluaa tutustua uusiin mukaviin persooniin ja nauttia kirjeiden saamisesta. Myös mummo tai läheinen sukulainen yllättyisi positiivisesti jos vastaanottaisi kirjeen. Mitäpä jos kokeilisit yllättää?

Sofia Oijala

Kilpisen koulu 8lk

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 25.5.

Koulussa huomio perustaitoihin

Alle 18-vuotiaan työllistäminen on vastuullinen teko

Hallitusohjelmaan kansallinen talous- taidon ohjelma

Sain hyvää palvelua

Suomen puolesta Euroopan unionissa

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Haittaan liittyy uhka

Pidetään seurakunnassa syli avoimena partiolaisille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.