Kirjeen sulle kirjootin….

Postinkulku mietityttää. Saako lähettää ja voiko lähettää? Miten pidetään yhteyttä, vai lopetetaanko kokonaan?

Joka päivä meille tarjotaan lehtiä, housuja ja rintaliivejä. Ja kotiin tuotuna.

Kymmenen vuotta ovat lähetysmaksut nousseet ja kas kummaa, kun mikään ei kannata. Minäkin sain lähetyksen josta olisi pitänyt siinä ovella maksaa 930 euroa kuljettajalle. En ole vielä niin hullu, eikä minulla ole kotona sellaisia summia.

Posti oli valtion omistuksessa, tarkoitettu kaikille kansalaisille palveluna. Ei se silloinkaan kannattanut, vaikka kansa maksaa nurisematta nousseet hinnat joka tammikuu. Koskaan poliitikot eivät ole osanneet hoitaa yritystoimintaa. Siksi he ovat antaneet vapaat kädet hoitaa kansallemme palveluja ja vielä antaneet ne mieluiten ulkolaisille toimijoille.

Mietitte, miten ensi jouluna saat mummoille joulukortin tai erossa asulle lapsillenne joulupaketin. Miljoonatolkulla lähtee tavaraa, edes kerran vuodessa.

Ehkä ne vappuna ovat perillä jos silloinkaan.

Tuolla peräkorvenmailla on pitkät matkat postilaatikolle, kun täällä kaupungissakin katua riittää kilometritolkulla. Jos et ole muistanut ostaa merkkejä tarpeeksi, jää korttisi varmasti lähettämättä. No, onhan puhelimet. Ei nekään toimi, kun laskua ei voi maksaa. Pankki lopetti jo viime vuonna.

Voihan laskun muuttaa e-laskuksi. Ei voi, sillä minun pussillani ei käy kukaan muu kuin minä itse. Pitää tietää mitä ostaa ja minkä väristä. Mitä olla tietoinen mitä kannattaa maksaa, että jää rahaa hautauskustannuksiin.

Nyt uudet poliitikot ovat käännelty ja väännelty, jopa rahapussit. Toivon, että Sipilä osaa neuvoa miten yritystä Suomi hoidetaan. Annetaan yhdessä tukea lomilta palaaville edustajille, että kaikille ja kaikilla on halua tehdä työtä.

Nuoret miehet ja naiset, perustakaa Posti 2 kakkonen, kyllä ykkönenkin alkaa toimia.

Monta muuta palvelualan tehtävää odottaa ottajaansa. Kyllä me käytämme niitä, jos ne ovat helposti saatavilla, ja annatte hyvää palvelua silloin kun sitä tarvitaan. Sillä työ on ilomme ja toimeentulomme.

Salme Kuusela

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

LyhyetLyhyetSiivoojat ovat ne jotka mahdollistavat hoitajien ja lääkäreiden työskentelyn.Kuka huomaa

Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen

Hyvinvointivaltion tulevaisuus

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Uutissuomalaisen debatti: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä, sanoo presidentti Tarja Halonen

Ei kaksi ilman kolmatta poliittista lehmäkauppaa

Tietoa vai politiikkaa koronan hoitoon

Lyhyet 23.5.

Lyhyet 23.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.