Kirkkoni uskoo, toivoo ja rakastaa

Jyväskylän seurakunta täyttää 10 vuotta ensi vuonna. Kymmenen vuotta sitten uuden seurakunnan rakenneprosessissa mukana oleminen oli henkilökohtaisesti haastava ja mielenkiintoinen prosessi. Tänä päivänä voimme ”ristiä kätemme ja kiittää”; alueseurakuntamalli on ollut toimiva ratkaisu, mutta kehittämistä on syytä aina tehdä. Yhdeksän alueseurakunnan tukena ovat Yhteisen seurakuntapalvelun toiminnot.

Alueseurakuntamallissa tavoitteena on ollut kotiseurakuntayhteyden toteuttaminen ja seurakuntalaisten osallisuuden vahvistaminen.

Kansankirkon seurakunta on aina avoin yhteiskuntaan nähden ja yhteistoimintaa toteuttava yhteisö. Kirkon olemukseen kuuluu yhteys, osallisuus, yhteisvastuu. Osallisuus toteutuu seurakunnan elämän kaikilla tasoilla. Seurakunnat ovat verkostojensa avulla merkittävä osa suomalaista yhteiskuntaa.

Maallikkovastuu ja vapaaehtoistoiminta ovat aina olleet osa kansankirkon elämää. Vapaaehtoistoiminta ja maallikkovastuu vaatii työntekijöiltä uutta ajattelutapaa, jotta seurakuntalaiset nähdään voimavarana seurakunnissa.

”Nimet kirkonkirjoissa” oli aiemmin itsestäänselvyys. Nykyisin kirkosta erotaan helposti. Jyväskylän seurakunnassa tilanne on vielä kohtalaisen hyvä ja kirkkoon kuuluu n. 95 000 jäsentä.

Kirkon haasteita on olla osaltaan mukana aktiivisesti hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Se merkitsee diakoniatyön kehittämistä ja uusien toimintamallien etsimistä. Kirkon tehtävänä on antaa ihmisille hengellistä, sosiaalista ja taloudellista apua. Tämä kaikki tapahtuu lähimmäisenrakkauden periaatteella.

Jyväskylän seurakunnan luottamushenkilöt olivat rohkeita päättäessään mennä Sepän kauppakeskuksen Kipinän tiloihin, jolloin seurakunta on ihmisten arjessa.

Tulevaisuuden kirkko löytää uusia kanavia ihmisten kohtaamiseen erilaisten verkostojen kautta, sosiaalisessa mediassa käydään aktiivisesti vuoropuhelua uskonnollisista ja elämää askarruttavista asioista. Kirkko on mukana laajasti mobiilissa.

Seurakuntalaiset pohtivat usein, mikä tekee kirkon jäsenyydestä merkityksellisen? Saanko veroilleni vastinetta? Kirkon on tulevaisuudessa entistä enemmän huomioitava jäsentensä monenlaiset tarpeet ja odotukset sekä huolehdittava jäsenistään.

Kirkko on aina ollut osa suomalaista elämää ja läsnä elämän eri taitekohdissa. Taitekohdissa ihminen usein etsii elämälleen syvempää merkitystä. Ne löytyvät Raamatusta ja evankeliumista. Tulevaisuuden kirkkoa tehdään nyt, äänestämällä vaikutat.

Seurakuntien luottamushenkilöt päättävät tärkeistä asioista, sellaisista, joilla on vaikutusta seurakuntalaisten arkeen. He päättävät kirkollisveroprosenteista, talousarvioista, rakennushankkeista, kiinteistöistä, avustuksista, uusista viroista ja työntekijävalinnoista.

Tulevilla luottamushenkilöillä tulisi olla hallinnollista ja hengellistä kykyä sekä näkemystä ja taitoa päättää ison seurakunnan asioista. Heidän on osattava ennakoida tulevien vuosien mukanaan tuomaa kehitystä seudullamme ja kirkossamme.

”Kirkko on aina kunkin sukupolven hoidossa, ei omistuksessa.” Äänestäessäsi vaaleissa sinä olet myös kirkonrakentaja.

Inkeri Tuunanen

sairaanhoitaja

seurakuntavaaliehdokas,

Seurakuntaväki

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 26.5.

Suomi on ilmastorikollinen

Metsäteollisuuden talousmetsät eivät sovellu luontoretkeilijöille

Luonnon hävityksen kauhu odottaa meitäkin Laukaassa

Onko masentunut ihminen sairas?

Lyhyet 25.5.

Koulussa huomio perustaitoihin

Alle 18-vuotiaan työllistäminen on vastuullinen teko

Hallitusohjelmaan kansallinen talous- taidon ohjelma

Sain hyvää palvelua

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.