Kirkkopuiston alennustila

Keskisuomalaisessa kirjoitettiin 25.6. Kirkko- ja Lounaispuistoissa lisääntyneestä häiriökäyttäytymisestä. Kirkkopuistossa juopottelu, roskaaminen, jopa kirkon seinustalla tarpeiden tekeminen sekä yöllinen metelöinti on karannut täysin käsistä.

Voikin kysyä mitä kaupunkilaisten täytyy sietää. Puistossa on yleinen käymälä ja runsaasti roskakoreja. Silti juopottelijat sotkevat puistoa ja lähitalojen pihoja roskilla ja jätöksillään. Viikonloppuöinä tarpeillaan kävijöitä on talojen pihoilla kymmenittäin. Viikonloppuaamut kuluvat huoltoyhtiöllä pihojen pesemiseen ja puistotyöntekijöillä roskien siivoamiseen. Tämä ei ole halpaa lystiä.

Vaikka ongelmat kasaantuvat erityisesti viikonloppuihin ja yöaikaan, on juopottelu tullut tavaksi myös päivällä. Ei ole mieltä ylentävää hääseurueille kun vihkimisen aikana kirkon vierestä korjataan humalaisia poliisiautoon, kuten vastikään lauantaina tapahtui.

Kehotankin kaupunkilaisia valtaamaan puiston takaisin. Mitä enemmän puistoissa on lapsia leikkimässä, nuoria lueskelemassa, auringonottajia, kaveriporukoita eväsretkellä, vanhuksia rupattelemassa penkeillä, sen vähemmän jää tilaa kaljapullo kädessä istuville metelöitsijöille.

Ei ole mitään eväsretkeilyä, että istutaan ringissä nurmikolla mäyräkoiran kanssa. Alkoholivapaiden puistojen saaminen on todella harkitsemisen arvoinen idea kaupungille kävelykadun terassien vastapainoksi. Samoin puiston käytön rajoittamista 22 jälkeen tulisi harkita, koska suurimmat ongelmat keskittyvät yöaikaan.

Toivottavasti nämä ongelmat otetaan huomioon, kun harkitaan laajennuksen yhteydessä A-oikeuksien myöntämistä Kirkkopuiston kioskille.

Kirkon tulisi saada arvoisensa asema kaupunkimme keskellä.

BRIITTA JÄRVENPÄÄ kirkkovaltuutettu Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.