Kiskobussia tarvitaan

Junaliikenne palvelee Jyväskylä-Haapamäki-Seinäjoki radalla. Täältä kuusiokunnista on heitetty aloite kiskobussien saamiseksi yhteiselle alueidemme yli kulkevalle radalle, joka olisikin tarpeen tiuhentamaan junavuoroja ja mahdollistamaan junan käyttöä palvelun paranemisen myötä.

Mitä enemmän väkeä on asiamme takana ja mitä laajempi alue saataisiin kiskobussien uuden kulun piiriin sen paremmat mahdollisuudet meillä on onnistua saamaan niitä.

Haapamäki-Tampere-yhteys tulee siis ehdottomasti radallamme säilyttää kiskobussien avulla.

Hienoahan olisi, jos julkinen kulkuyhteys paranisi kahden suuren keskuksen Jyväskylän ja Seinäjoen välillä ja muutenkin näkisin hyvänä, jos tuo vanhan lääninrajan aiheuttama "raja-aita" pikku hiljaa murrettaisiin ja seutukuntien välille viriäisi hyvää rakentavaa ja monipuolista yhteistyötä. Tämä kiskobussiliikenteen aikaan saaminen voisi olla tässä ensimmäinen askel, onhan rata alueitamme yhdistävä yhteinen nimittäjä.

Toivon mukaan Vaasa-Seinäjoki -osuus saadaan sähköistettyä ja sen jälkeen seuraavassa vaiheessa Seinäjoki-Jyväskylä ja kolmannessa vaiheessa loput.

Kuusiokunnissa keräsimme nimilistat halukkaista junan käyttäjistä, jos kiskobusseja saataisiin ja saimme kasaan reilusti yli 300 nimeä.

TIMO LEPPÄLÄ Ähtäri

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.