Kohtasin arjen enkelin

Mervi Ketonen (Ksml 7.11.) kysyy kirjoituksessaan, onko Suomessa vielä toisista välittäviä ihmisiä. Olen todella pahoillani hänen kohtaamastaan välinpitämättömyydestä, sillä omalle kohdalleni on hädän hetkellä osunut pyyteettömiä auttajia.

Kaaduin pari kuukautta sitten pyörällä aika pahasti, pääkin kopsahti ilkeästi asfalttiin. Kohdalleni pysähtyi pari tapahtuman nähnyttä autoilijaa sekä pyörillä liikenteessä ollut pariskunta. Tämä pariskunta huolestui minusta suuresti: vaikka oli arki-ilta, ja kello oli jo yli kahdeksan, lähti äärimmäisen avulias nainen viemään minua autolla keskussairaalaan päivystykseen.

Mies jäi kotiin hoitamaan heidän pientä lastaan. Nainen kyseli koko ajan vointiani, jutteli ystävällisesti, ja perillä sairaalassa vielä varmisti, että pääsen varmasti hoitoon.

Olen monesti jälkeenpäin ihmetellyt hänen vaivannäköään täysin tuntemattoman puolesta - hän oli todellinen arjen enkeli. Toivottavasti samanlaisia ihmisiä osuu myös rouva Ketosen polulle tulevaisuudessa. Ja voisinpa joskus itsekin auttaa jotakuta toista samalla tavoin, kuin minua tuolloin autettiin.

MAIJA PUSKA Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 26.5.

Metsäteollisuuden talousmetsät eivät sovellu luontoretkeilijöille

Suomi on ilmastorikollinen

Luonnon hävityksen kauhu odottaa meitäkin Laukaassa

Onko masentunut ihminen sairas?

Lyhyet 25.5.

Koulussa huomio perustaitoihin

Alle 18-vuotiaan työllistäminen on vastuullinen teko

Hallitusohjelmaan kansallinen talous- taidon ohjelma

Sain hyvää palvelua

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.