Kohtuuden pitää riittää – työelämässäkin

On kesäaika ja monet pistäneet vuorollaan työasiat hetkeksi syrjään. Toivottavasti loman ajaksi kokonaan.

Vuosi työelämän puolella tässä ajassa vaatii yhä enemmän voimavaroja, joustoa, ripeitä jalkoja, vahvoja käsiä sekä tehokkuutta. Lisää tuottoa ja tuloksia, niin vähän aikaa, ja sen parempi, jos vähempi on enempi.

Kun katsellee yritysten pyöriä pyörimässä, tulee monesti tunne, että onkohan toisinaan unohdettu kohtuus? Tämä aika vaatii paljon. Joskus se näkyy rajusti myös asiakaspalautteissa, silloinkin tulee mieleeni kaksi sanaa: unohdettu kohtuus.

Emme ikinä työelämässä saavuta maalia. Emme omissa tehtävissämme, emme työyhteisönä, emme yrityskonsernina – emmekä saavuta sitä, vaikka laajuus olisi globaalia.

Mutta yhdessä asiassa työntekijät alimmasta portaasta ylimpään, ne nykyiset ja tulevat voivat saavuttaa maalin. Se lähtee siitä kuka sinä olet, missä vaikutat ja mikä on asenteesi.

Annatko riittämättömyyden tunteen vallata päiväsi aikana, teetkö ehkä siksikin ylitöitä vai tuntuuko joskus ”vain” sille, että nyt riittää.

Niin, kohtuus riittää. Kohtuus on asenne, samoin iloinen asenne siihen mitä tekee. Nämä kaksi kulkevat käsikädessä, enkä usko, että sitä tässä ajassa liikaa mainostetaan.

Tuloksellisuus kulkee kanssamme maailman kaikki päivät loppuun asti – eikä loppua ilmeisesti tule. Mutta sinä et kuitenkaan ole tässä aina.

Muistathan pitää itsestäsi parasta huolta ja kantaa mukanasi positiivista asennetta myös itsestäsi. Se on pääomaa jolla myydään.

Ja nyt se kohtuus: sinä riität.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mustamaalaus ei hyödytä Uuraisia

Palautussopimusten puute on ongelma

Sateenkaariliike vahingoittaa

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.