Koiran kanssa et ole yksinäinen

Aina ei ajattele, kuinka tärkeitä koirat voivat oikeasti olla.

Koirista löytyy vaikka kuinka paljon hyviä puolia. Ne ovat uskollisia, tuovat iloa ja turvaa, välittävät sekä vähentävät stressiä. Niiden silittely rauhoittaa, ja ne ovat ihmisille kuin kavereita.

Niitä käytetään myös esimerkiksi apuna tärkeissä työtehtävissä, muun muassa opaskoirina, poliisikoirina, homekoirina sekä metsästyksessä apuna. Koiria voidaan myös viedä vaikkapa vanhainkoteihin tai sairaaloihin piristämään vanhuksia ja potilaita; niitä kutsutaan kaverikoiriksi.

Lisäksi koiran kanssa voit harrastaa kaikenlaista. Voit vaikka aloittaa esimerkiksi agilityn, koiratanssin tai rallytokon. Koiraharrastukset ovat mukavaa ajanvietettä, joista myös koirat pitävät.

Koiran kanssa on myös kiva käydä metsässä tai lenkillä. Saat raitista ilmaa, joka auttaa jaksamaan paremmin, saat muuta ajateltavaa arjen kiireisiin.

Koirat myös nauttivat siitä, että saavat juosta metsissä ja pihalla vapaasti. Koiran kanssa opit myös arvostamaan elämän pieniä iloja.

Koiran kanssa voit myös saada uusia kavereita erilaisista koiraharrastuksista. Uusien kavereiden kanssa on kiva käydä lenkeillä, koirapuistoissa tai vaikkapa metsässä juoksemassa. Myös koirat saavat uusia karvakorvia kavereiksi.

Meillä on kotona koiria, jotka väkisinkin piristävät, vaikka kuinka olisi huono päivä. Kuka nyt ei piristyisi, kun ovella on vastassa iloisia hännänhuiskuttajia.

Niitä on ihana paijata, jos kiukuttaa tai on surullinen, ja myös suurin osa koirista rakastaa huomion saamista.

Koira lievittää myös yksinolon tunnetta monelle lapselle, jonka vanhemmat ovat iltaisin töissä. Koiran kanssa et tunne oloasi yksinäiseksi.

Vilma Salinmäki

Mankolan yhtenäiskoulu, 8E

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Turvallisuus vaatii yhteistä tahtotilaa

Lyhyet

Lyhyet

Olisiko Teillä hetki aikaa puhua hiilinieluista?

Talouslukuja luettava oikein

Kotouttaminen sanana pitäisi kieltää

Johtaako torso laki hölmöilyyn?

Jyväskylän keskusta ei kaipaa korkeita taloja

Suomalainenkaan liha ei ole ekoteko

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.