Kokeneita työntekijöitä arvostettava

Ei ole ihme, jos varsinkin Jyväskylässä on työttömiä jatkuvasti enemmän kuin muualla. Syitä on monia, teetetään pätkätöitä ja kun kolme työssäolojaksoa on täynnä, potkitaan kilometritehtaalle, kun pitäisi vaikinaistaa.

Tämä sama vika on muissakin kunnan ja valtion hommissa. Jos kaupungin hommissa ajateltaisiin ja otettaisiin huomioon työntekijät ihan oikeasti, niin kaikki voisivat paremmin ja työnteko olisi tehokkaampaa ja tuloksellisempaa. Mutta on pomoja, jotka viis veisaavat työntekijöistään. Siksi ei pidä ihmetellä, että ihmiset eivät jaksa tehdä töitä.

Iso osa töistä on koneellistettu, koneille kun ei tarvitse sosiaalitukia maksaa, niin ne tulee halvemmaksi. Tämä koskee lähinnä tehtaita. Asenteissa on paljon vikaa niin työhön ottajissa kuin joskus työntekijöissäkin. Kun työntekijät ovat siinä 40-50-vuotiaina kokeneita, niin silloin firmat vaihtavat kaksikymppisiin työntekijöihin. Vanhemmilla työntekijöillä on kuitenkin on kahdenkymmen vuoden työkokemus, eikä naisilla ei ole enää lapsia hoidettavanaan.

Syyttäkööt työnantajat itseään, jos eivät saa työntekijöitä ja työttömyysluvut vain kasvavat.

KIRSTI SIEKKINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.