Kokouksen lainvoimaista pöytäkirjaa ei voi muuttaa

Unto Murto ja kuusi vuoden 2010 Multian kunnanhallituksen jäsentä vaativat tänä syksynä tammikuussa 2010 pidetyn kunnanhallituksen pöytäkirjan muuttamista. Vaatimus on erikoinen, koska se on allekirjoitettu, tarkastettu ja lainvoimainen.

Lisäksi Murto on kopioinut pöytäkirjan eduskunnan oikeusasiamiehelle lähettämäänsä lausuntoon ja edelleen lähettänyt sen hallinto- ja korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Pöytäkirjan sisältöä on käsitelty yhteensä noin 20 päätöksessä; tarkastuslautakunnassa, kunnanhallituksessa ja kunnanvaltuustossa, eikä Murto itse tai kukaan muukaan ole aiemmin väittänyt, että se olisi virheellinen.

Pöytäkirjan kirjoitti Multian silloinen hallintojohtaja asianmukaisesti kokouksen kulun mukaan. Siinä ovat T. Auerin, A. Saramäen ja M. Lapin allekirjoitukset. Ja nyt mm. nämä samat miehet väittävät pöytäkirjaa virheelliseksi. Hyväksytyssä pöytäkirjassa mainitaan, että Poukaman keittiörakennuksen hankinnan toimitusmaksu 63 058 euroa hyvitetään lunastuksen yhteydessä. Tätä ei ilmeisesti enää haluta muistaa.

Kun Murto kirjoitti aprillipäivänä 2011 Suur-Keuruussa, että toimitusmaksu hyvitetään, pöytäkirjan allekirjoittaneet olivat hiljaa.

Kun tarkistimme 29.3.2011 Reijo Vuorisen kanssa hankintaan liittyviä sopimuksia, havaitsimme, että hyvitystä koskeva kohta puuttui hankintasopimuksista. Kun lähetimme asiasta muistion sekä Multian kunnan tarkastuslautakuntaan että tilintarkastajalle, pöytäkirjan allekirjoittaneet eivät edelleenkään tehneet mitään asian selvittämiseksi.

Multian kunnalle on aiheutunut vahinkoa, koska toimitusmaksun hyvitys ei toteutunut, vaikka siitä on päätetty. Selitys, että pöytäkirja on virheellinen, ei ole uskottava eikä todellinen. Kunnan etua nämä henkilöt eivät ainakaan puolusta!

Multian kunnanhallitus päätti 21.10.2014 oikein, että vaatimus ei aiheuta toimenpiteitä kunnan taholta.

Jaakko Koppinen

DI

Multia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Oppositiossa on mukavaa

Voiko koulun joulujuhla kirkossa olla lainvastainen?

Monilta tuntuu unohtuneen, miksi joulua vietetään

Parempaa salaattia!

Lyhyet

Oma auto kaupan pihaan?

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.