Kolmas lukukausi joustavoittaisi opintoja

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma otti kantaa työurien pidentämisen puolesta (Ksml 3.1.). Eläkeikäkeskustelun sijaan Heinäluoma haluaisi painopisteen siirtyvän koulutukseen ja opintojen vauhdittamiseen.

Voimaantullut yhteiskuntatakuu onkin merkittävä panostus, jolla pyritään vähentämään nuorisotyöttömyyttä ja parantamaan koulutuksen nivelvaiheiden ongelmia. Rajut leikkaukset ammattikoulutuspaikoissa ja ohjelmaan suunnatun rahan vähäisyys heikentävät merkittävästi sen todellisia vaikutuksia.

Heinäluoman huoli koulutuksen tarjonnan puutteista etenkin kesäaikaan on todellinen. Yksi vaihtoehto on kolmas lukukausi, jonka tulisi olla opiskelijoilla vapaaehtoinen.

Opiskelijalla pitäisi olla kesällä mahdollisuus tehdä joko töitä, opintoihin liittyvää harjoittelua tai opintoja tarpeensa mukaan. Liian usein opintoihin liittyvä kurssitarjonta on vähäistä kesäkuukausina ja vaihtelu esimerkiksi yliopistojen ja tiedekuntienkin välillä suurta.

Tärkeintä olisi lisätä opintojen suorittamisen joustavuutta. Eri alojen opintopolut vaihtelevat merkittävästi opiskelijoiden välillä.

Parhaimmillaan joustavuus opinnoissa mahdollistaisi myös nopeamman etenemisen opinnoissa. Painotamme jatkuvasti, kuinka työelämän tulisi olla entistä joustavampaa. Joustavuutta tulisikin lisätä myös opintoihin, joka yhdessä muiden keinojen kanssa parhaimmillaan nopeuttaisi opiskelijoiden valmistumista.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

Lyhyet

Jätemaksu peritään moneen kertaan

Ilmastoasiat pöydälle, nyt!

Lyhyet 20.6.

Lyhyet 20.6.

Työpaikalla kiusaamista ei pidä sietää

Naisille jaetaan jatkuvasti pukeutumis- ja käytösohjeita

Lyhyet 19.6.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.