Konjakkiako joululahjaksi?

Liian monet suomalaiset miehet ja nykyään jo naisetkin juovat aivan liikaa jouluna. Moni saa myöskin joulupaketissa erilaisilta firmoilta ja yhteistyökumppaneilta lahjapakkauksiin laitettuja konjakkipulloja.

Varmaan antajat tarkoittavat hyvää, mutta he eivät ajattele lahjojensa seurauksia. Mutta varmaan vielä useampi ostaa itse itselleen erilaisia pulloja joululahjaksi. Eivät hekään ajattele seurauksia. Eivät enempää lastensa, kuin muidenkaan läheistensä kannalta.

Kuinka moni lapsi vaihtaisikaan kaikkein toivotuimmankin joululahjansa raittiiseen jouluun vanhempiensa kanssa. Joulu on Jeesus-lapsen syntymäjuhla. Eikö sen siis pitäisi olla meidänkin lastemme juhla. Lapset eivät edes ole syntyneet tähän maailmaan omasta tahdostaan. Eikö heillä siis olisi oikeus saada viettää joulua ilman juopottelua ja sen mukanaan tuomia ongelmia.

Tehkää nyt hyvät äidit ja isät tänä vuonna hyvä päätös. Antakaa lapsillenne ikimuistoinen, raitis joulu. Myöskin te, jotka joulupukkeina kuljette, olkaa tekin esimerkillisiä. Älkää haisko viinalle ja puhuko ihmisten lapsille typeryyksiä. Joulurauhaa kaikille!

LEENA LUOMA Virrat

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Vero- vapaus ja synnytys

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

Vanhusten perhehoito tuo kodinomaisuutta

Vähäpäästöiseen liikenteeseen

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.