Konserttitalo vai terveyskeskus?

Siinähän se on kiteytettynä koko olemisen sietämätön keveys, hyvän elämän molemmat puolet! Halusin jouluaaton kolumnissani ilahduttaa ja herättää ihmisiä puhumalla kulttuurista ja nimenomaan sen monimuotoisuudesta. Hereille sainkin ihmiset, mistä olen iloinen.

Olen kuitenkin saanut pyyhkeitä siitä, että ”vaadin Jyväskylään konserttitaloa, vaikka terveyskeskuksia (Säynätsalon) lakkautetaan ja vanhusten vaipoista tingitään”. Itse asiassa en vaatinut konserttitaloa, vaan ihmettelin, miksi jo 1850-luvulla syntynyt suomalaisen koulutuksen ja sivistyksen perinnettä ei enää vaalita kaupungissamme. Tärkeään terveyskeskusasiaan en muuten kuin ”kulttuurireseptien” mainitsemisen ohella katsonut olevan kolumnissa tilaa puuttua sen enempää.

Mutta vielä konserttitaloasiaan. Epäilin kolumnissani perussuomalaisten puolueohjelman kulttuuriosiota vitsiksi. Kauko Tuupainen kuitenkin kertoi tukeneensa 25 000 euroa kaupungin budjettiin Paviljongin viereen aiotun konserttitalon suunnittelurahaksi. Hän myös toivoi minun vaikuttavan kulttuuriministeri Paavo Arhinmäkeen, että valtio tulisi mukaan hankkeeseen.

Kaupunginjohtaja Markku Andersson onkin lähettänyt ministerille ja tiedoksi keskisuomalaisille kansanedustajille 100 000 euron toivekirjelmän. Sen käsittelystä minulla ei ole enempää tietoa.

Minusta on lannistavaa, että taas ollaan samassa pisteessä kuin kymmenisen vuotta sitten ja niinpä onkin syytä kysyä, että onko järkevää taas myöntää suunnittelurahaa ja mihin sitä nyt tarvitaan. Pytingistähän julkaistiin jo hienot kuvat tässä lehdessä.

Suunnitteluun tuntuu kohdistuvan paljon riskejä. Onko nyt takeita, ettei taas käy kuin edellisellä kerralla, kun kaupunki on maan kolmen velkaantuneimman joukossa ja talous näyttää olevan kuralla?

Kaupungilla tulisikin olla pidempiaikainen suunnitelma myös kulttuurin ja sitä koskevien hankkeiden osalta. Vain pitkäjänteisellä suunnittelulla voidaan taata kulttuurin kestävä ja kehittyvä tulevaisuus myös Jyväskylässä.

EILA TIAINEN

kansanedustaja (vas.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Etusijalle lapset ja nuoret

Lukijan kuva

Lukijan kuva

Honkonen ja keskusta ovat unohtaneet suomalaiset

Opiskeluhuollon kysyntä kasvaa

Wallinheimon kirstu on pohjaton

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.