Korjataan lukio- koulutus

Maanantaina 20.2. julkaistu selvitys lukiokoulutuksen tilasta Jyväskylässä on karua luettavaa. Jyväskylä käyttää lukio-opetukseen oppilasta kohden vähiten rahaa suurten kaupunkien vertailussa.

Samaan aikaan koulutuksen hallintoon laitamme suurista kaupungeista eniten rahaa. Vaikka täyttä vertailukelpoisuutta ei saavutettukaan erilaisista tilastoinneista johtuen, on suunta selvä: lukiokoulutuksen tila on kaupungissamme kestämättömällä pohjalla.

Selvitysryhmän esitys lisärahoituksesta on oikeansuuntainen, mutta ei riittävä. Kerran rikottua on vaikea korjata.

Luokkakoot on saatava nykyistä huomattavasti pienemmiksi ja kurssitarjontaa kohennettava. Säästöt ovat ajaneet lukiokoulutuksen tilaan, jota ei ilman tuntuvia lisäpanostuksia saa ennalleen. Mikäli emme nyt toimi, on meillä lyhytkestoisten säästöjen johdosta edessä entistä suuremmat ongelmat.

Mielestäni koulutuskuntayhtymä tulisi nykyisessä muodossaan lakkauttaa ja lukio-opetus tulisi siirtää pikimmiten takaisin kaupungin vastuulle.Samalla lukiokoulutuksen opetukseen suunnattava rahoitus on korjattava muiden suurten kaupunkien tasolle. Kyseessä ei pelkästään ole Jyväskylän maine Suomen Ateenana, vaan myös lastemme tulevaisuus.

Joonas Könttä

pääsihteeri

kuntavaaliehdokas (kesk.)

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Oppimisvaikeus ei ole vain koulun asia

Lyhyet

Yhden- vertaisia myös katu- valoissa?

Lyhyet

Ilmasto on yhteinen huolemme

Jäädäänkö vain odottamaan oireita?

Patsas Nykäselle vai tukea nuorille?

Muovijäte on haitaksi kaikille

Lyhyet

Media ja me nuoret 50 vuotta sitten

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.