Korjataan lukio- koulutus

Maanantaina 20.2. julkaistu selvitys lukiokoulutuksen tilasta Jyväskylässä on karua luettavaa. Jyväskylä käyttää lukio-opetukseen oppilasta kohden vähiten rahaa suurten kaupunkien vertailussa.

Samaan aikaan koulutuksen hallintoon laitamme suurista kaupungeista eniten rahaa. Vaikka täyttä vertailukelpoisuutta ei saavutettukaan erilaisista tilastoinneista johtuen, on suunta selvä: lukiokoulutuksen tila on kaupungissamme kestämättömällä pohjalla.

Selvitysryhmän esitys lisärahoituksesta on oikeansuuntainen, mutta ei riittävä. Kerran rikottua on vaikea korjata.

Luokkakoot on saatava nykyistä huomattavasti pienemmiksi ja kurssitarjontaa kohennettava. Säästöt ovat ajaneet lukiokoulutuksen tilaan, jota ei ilman tuntuvia lisäpanostuksia saa ennalleen. Mikäli emme nyt toimi, on meillä lyhytkestoisten säästöjen johdosta edessä entistä suuremmat ongelmat.

Mielestäni koulutuskuntayhtymä tulisi nykyisessä muodossaan lakkauttaa ja lukio-opetus tulisi siirtää pikimmiten takaisin kaupungin vastuulle.Samalla lukiokoulutuksen opetukseen suunnattava rahoitus on korjattava muiden suurten kaupunkien tasolle. Kyseessä ei pelkästään ole Jyväskylän maine Suomen Ateenana, vaan myös lastemme tulevaisuus.

Joonas Könttä

pääsihteeri

kuntavaaliehdokas (kesk.)

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Onko mikään muuttunut?

Miten sotea pitäisi seuraavaksi uudistaa?

Puolimatka lietsoo mediapaniikkia

Kasvis- ruokaa asiakas- lähtöisesti

Lyhyet

Autoilu kuuluu Suomeen jatkossakin

Lyhyet

Painavaa asiaa aktiivi- mallista

Opintotuen tulovalvonta on perusteellisesti ohjeistettu

Ylös, ulos ja virkeillä aivoilla oppimaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.