Korkeakoulun hevonenkin oli sodassa

Korkeakoulun hevonenkin oli sodassa

Huomasin kirjoituksen sodassa olleista hevosista. Silloinen Jyväskylän kasvatusopillisen korkeakoulun hevonen Huru joutui myös rintamalle. Mutta paluu sodan loputtua oli yhtä juhlaa seminaarin pihassa.

Huru oli junasta päästyään suunnannut ilman suitsia ensin silloista Rantakatua, sitten kääntyen Vaasankadulle ja sieltä Puuroportista sisään oman talliin eteen saakka.

Sota oli käyty.

Hurun jälkeen korkeakoululla oli Hupi-niminen hevonen. Se oli aivan toisenlainen, arka ja säikkyvä.

IRJA HAKONEN Jyväskylä

Rankaa ja risua itse

Monella on takka ja ongelma polttopuiden hankinnassa. Kallista. Nyt on erinomainen aika lähteä metsään. Varmasti löytyy metsänomistajia, jotka ovat iloisia, jos lähdet siivoamaan heidän myrskyjen kaatamia palstojaan.

Määrätyt ehdot sielläkin on. Metsäkeskuksella onkin oiva tilaisuus organisoida kansanliike metsien puhdistukseen ja muuhunkin metsätalouden ymmärtämiseen. Tiedän, ettei se välttämättä ole kansantaloudellisesti enää välttämättä parasta. Kuitenkin ihmiset metsään. Siellä on risua ja rankaa, jotka pitää poistaa. Poistajalle niistä tulee ilmaista polttopuuta.

Vähän kuin vanhanajan "kansanliike", mutta saajansa eduksi. Ylittää se risusavotta myös kuntosalin energiankulutuksessa ja ilman hintaa. Oliskohan Metsäkeskuksella nyt paikka "sopeutua ihmisten sydämiin"?

JUHANI SUONPÄÄ Jyväskylä

Kuka antoi ilotulitusluvan?

Olin MM-rallin aikaan poissa Jyväskylästä, joten en päässyt näkemään enkä kokemaan "Suomen suurinta ilotulitusta". Monet kaupunkilaiset sen sijaan pääsivät siitä nauttimaan, joskin eri tavoilla. Toiset pitivät sitä nautintona mutta monet myös turhana metelinä ja yörauhan rikkojana.

Saamani palautteen perusteella kysynkin ilotulituksen järjestäjältä tai asianomaiselta viranomaiselta: Kenen päätöksellä lupa ilotulituksen järjestämiseen annettiin?

Tietojeni mukaan myöntävä viranomainen ei ollut poliisilaitos, ei pelastuslaitos, ei pelastusjohtaja eikä kaupungin ympäristöviranomainen. He eivät myöskään kysyttäessä tienneet asiasta mitään.

KAUKO TUUPAINEN kaupunginvaltuutettu (ps) Jyväskylä, Kuokkala

Voi tuota populismia

Kesän helle on pehmittänyt monen pään. Räikeä esimerkki ovat SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen lausunnot Ylelle 6.8. Ne olivat sarjaa Jos: Jos lehmillä olisi siivet,...rahaa olisi joka paikkaan, jopa kolminkertaiseen tieverkostoon. Missä sitä rahaa nyt on, kun ei sitä liiennyt demarien hallituskaudella talouden hyvinä vuosina?

On aikoinaan vastuullisessa SDP:ssa ollut taloudenkin tuntevia, kuten Tanner, Lipponen ja nyt viimein kehitysapurahoissa takkinsa kääntänyt Tuomioja.

Tilastojen mukaan parempituloiset maksavat meillä enemmän veroja kuin vähemmän ansaitsevat. Kulutusvero, kohdennettuna terveys- ym. seikkoihin, oikea suunta. En minäkään oikein ymmärtänyt taannoista varallisuusveron poistoa, mutta demarit sen toteuttivat.

ANTTI PAKARI Viitasaari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Nelostien siirto loi liikennesumpun

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Puun käyttö turvaa metsien hiilensidonnan

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.