Koronkiskonta on lopetettava

Sivistynyt kansa on aina inhonnut taloudellista hyväksikäyttöä, varsinkin kun se kohdistuu puolustuskyvyttömiin. Aiemmin tilanne on pysynyt joten kuten hallinnassa korkean moraalin vuoksi. Nykyisin tilanne on karannut hallinnasta. Tarvitaan laki, jolla epäsuotuisa koronkiskonta karsitaan.

Taloustaito-lehden (25.4.) mukaan edullisimman koron 10 000 euron vakuudellisesta kulutusluotosta tarjosi Ålandsbanken, jonka luoton korko oli 5,10 prosenttia. Toiseksi edullisin oli Hypoteekkiyhdistys, jonka luoton korko oli 5,18 prosenttia.

Samoihin aikoihin postimyyntitavaratalo Ellos lähetti valmiin hakupaperin, jossa lainaa luvattiin 31 prosentin vuosikorolla. Päivittäin tulee roskapostia, jossa vakuudetonta lainaa tarjotaan jopa sadan prosentin korolla.

Nuoret kokemattomat ihmiset eivät ehkä ymmärrä vakuustermejä eivätkä prosenttilaskuja ja joutuvat helposti koronkiskureiden velkakierrekoukkuun.

Hallituksen on kiireesti puututtava tähän sosiaaliseen epäkohtaan, joka usein kaatuu lopulta sosiaalitoimen syliin ja kuluttaa väheneviä julkishallinnon resursseja tarpeettomasti.

Esko Järvenpää

Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Matala syntyvyys eläkejärjestelmän haaste

Lyhyet

Autoileva asiakas tekee omat johtopäätökset myös pysäköinnistä

Lyhyet

Raideinvestoinnit ovat nyt järkeviä

”Kolmatta tietä” ei ole eikä tule!

Lupaukset on pidettävä ja hinnankorotukset peruttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.