Korpilahden oudot tiesuunnitelmat

Korpilahdella Raspio-Iloniemi-osayleiskaavan luonnos on sinänsä asiallinen, mutta sen uudet tiejärjestelyt ihmetyttävät. Suunnitelmissa tielinja ollaan vetämässä ns. Huovilan risteyksestä jäteveden puhdistamon kautta Pukkalanmäen asuntoalueen vierestä Talvilahden uimarannan ja Ikolanmäen asuntoalueen ohi kirkonkylälle.

Tätä tietä tulisivat käyttämään kirkonkylän suuntaan Iloniemen alueen asukkaat sekä lisäksi Petäjävedeltä, Vespuolelta ja Jyväskylästä tuleva tavara-, huolto- ja linja-autoliikenne.

Alueella on jo valmiiksi rakentunut normaalin asuntoalueen infra; uimaranta, venevalkama, lasten leikkipuisto ja jalkapallokenttä sekä läheisen metsän polut ja talvella latureitistö.

Tien leveys olisi 22 metriä, jolloin uimaranta joutuisi kohtuuttoman tierakentamisen alle. Alueella asuu lukuisien lapsiperheiden lisäksi myös kirkonkylän laajin vanhusten keskittymä omakotitaloissa, vanhusten palvelutaloissa, Veteraanitaloissa ja Korpihovissa.

Asujat käyttävät kirkonkylän palveluja ja käyvät asioilla kävellen, apuna rollaattori tai kepit. Tielinjaus menisi asuinalueitten ja palvelujen välistä.

Lapsille uimarannan, leikkikentän ja Korpihovin kerhojen lisäksi on päiväkoti Kultaniitty. Kultaniitty laajenee loppukesästä Päijänteentien risteykseen päin ja liikenne tässä risteyksessä on melkoinen aamuin illoin alueitten koululaisten ja päiväkotilasten kulkemisten vuoksi. Poliisi on jo nyt ollut ajoittain valvomassa lasten kulkua risteyksen yli.

Työttömien pajatoimintatalo ja autettu asuntolatoiminta käyttävät myös Päijänteentien tietä ja risteystä.

Päijänteentie on myös ainoa yhteys Ainolan ja Ikolanmäen asukkaille. Hidasteita on jo nyt laitettu tielle ajonopeuksien hillitsemiseksi. Risteyksestä tulisi tämän suunnitelman toteutuessa hengenvaarallinen sumppu.

Onko järkeä vetää mutkainen, mäkinen runkotie asuinalueitten ja Päijänteen rannan välistä? Tämä ei ole se visio, mitä ydin-Jyväskylässä peräänkuulutetaan. On hullua rakentaa teitä joka puolelle, kun maata on muutenkin Korpilahden kirkonkylän alueella vähän ja rantaa olisi hyvä saada säilytettyä ihmisten virkistystä varten.

Iloniemestä tulevaksi suunniteltu tie kyllä hyväksytään, mutta ei ns. valtatieltä ja Petäjävedeltä ja Vespuolelta tulevaa liikennettä tiheän asuntoalueen läpi.

PIRKKO WEIJO kaupunginvaltuutettu (kesk.) Jyväskylä, Korpilahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lukijan kuva

Älä lopeta sanomasta kauniita

Vanhemmuuden tärkein taito on ymmärtää lasta

Joukkoliikennettä kehitettävä rohkeasti Jyväskylän seudulla

”Ratsastus on helppoa”

Lyhyet

Lyhyet

Jyväskylän joukkoliikenne edullisemmaksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.